Balangan, La Joya (I)

Bali

Een onontdekt paradijsje, ver van de bewoonde wereld.

De kleine maar lieflijke hutten zijn spectaculair boven op een klif gesitueerd en beschikken alle over een grote tuin met een zitje. Absolute rust vindt u hier, een geheim plekje om even helemaal bij te komen zonder televisie en telefoon. Zeer geschikt voor honeymooners!

Locatie

Zeer rustig gelegen boven op een klif. U zult hier haast geen toerist tegenkomen. En: het is even trap lopen, maar dan daalt u van de klif af naar een prachtige rustige baai met een wit zandstrand met ligstoelen en wat simpele cafeetjes. In twee minuten staat u op dit strand. Er zijn verder geen restaurants of winkeltjes in de buurt, maar dit kleinschalige complex verhuurt fietsen en brommertjes. Maar ook in het restaurant van het hotel komt u niets te kort: Italiaans, Indonesisch, een lekker wijntje; het is er allemaal!

Dit hotel ligt vlakbij Dreamland, voorheen een hippie hangout, nu toeristisch in ontwikkeling.

Accommodatie

Kleinschaligheid voert de boventoon. Er zijn 6 kamers in een rond gebouwtje in Balinese stijl. Leuker vinden wij de “hutten”. Er zijn 8 standaard en 7 deluxe bungalowhutten. Alle hebben een ruime tuin met een laag zitje op en houten terras in de schaduw. De bungalowhutten zijn niet zo heel groot, ongeveer 25 m2.  Het is de bedoeling dat u vooral relaxt hier, en op de kamers is daarom geen televisie of telefoon. Ook is er geen koelkastje. Wel heeft iedere kamer een kluisje. Airco en warm water is er ook overal.

Er staat 1 villa op het hotelterrein. Dit ruime huis met 2 etages heeft een groot eigen zwembad en kan 8 personen herbergen.

 
Voorzieningen

Het restaurant bij het zwembad heeft o.a. Italiaanse en Indonesische gerechten op de kaart staan. De bar is in het restaurant. Rondom het mooie zwembad zijn houten plankiers met daarop ligstoelen en parasols. Er is een deel van het zwembad afgescheiden voor kinderen. In de gazebo’s op het grasveld kunt u een massage krijgen. Bij het restaurant staat een computer waarop u kunt internetten en er is een boekenruil.

 

 

Er worden fietsen en brommertjes verhuurd. In de baai bij het hotel wordt veel watersport gedaan: vooral surfen is populair. Een golfterrein vindt u op 10 minuten rijden van het hotel.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën