Ketambe, Leuser Ketambe Guesthouse

Sumatra

Zeer eenvoudig guesthouse net buiten het dorp Ketambe, in het Gunung Leuser National Park. Het Leuser Ketambe Guesthouse is mooi gelegen met uitzicht over de Alas Rivier. Bij de rivier zijn vaak tientallen vlinders te zien. Soms slingeren wilde orang-oetans door de hoge bomen bij deze accommodatie.

Locatie

Het Leuser Ketambe Guesthouse ligt in the middle of nowhere. De oprijlaan ligt al vrij ver buiten het dorp Ketambe, zo’n 10 minuten rijden. Dan volgt nog een lange oprit door het bos. Het ligt in het Gunung Leuser National Park en is een ideale startplaats voor trekkings van een dag of langer. Er zijn geen restaurantjes en winkeltjes in de buurt. De ligging is overigens wel schitterend; u kijkt uit over de rivier. Als u bij het water staat en naar rechts kijkt ziet u twee rivieren samenkomen. Als u naar links kijkt ziet u een steile wand waar het water de bocht omgaat. Het water stroomt snel. Er kan hier geraft worden, maar dat is een zware tocht. De lokale bevolking is vaak in de rivier aan het vissen. Het guesthouse is op een ruime locatie gebouwd met veel groen en veel bomen. In de hoge bomen zijn soms zelfs orang-oetans te zien! De orang-oetans die hier leven zijn echt wild, ze zijn niet gerehabiliteerd. Loop zeker een keer naar de oever van de rivier om de vele vlinders te zien die hier rondfladderen.

Accommodatie

 

Er zijn slechts 4 kamers. Ze zijn allemaal even simpel en ze ruiken wat muf. Er staan een bed en twee stoeltjes en ze zijn oud. Er is geen airco of ventilator. U heeft een eigen badkamer met een douche met koud water. Het sanitair is erg oud.

Voorzieningen

Bij het guesthouse is ook een wat verlopen restaurant en een zwembad waar geen water in staat. U heeft soms geen telefonisch bereik en er is ook geen wifi.

Het is gewoon een heel simpel verblijf in de jungle en voor die jungle komt u ook hierheen!