Blimbing, Kebun Hidden Paradise

Bali

Lieflijk, rustig, kleinschalig, gelegen in een prachtig landschap, huisjes in natuurlijke stijl: dit is Kebun Hidden Paradise. Het is met recht een verborgen paradijsje, je voelt je tot rust komen. Verwacht geen echte luxe, de kamers in de huisjes zijn goed, ietwat sober. Het is een eco-hotel, volgens de manager. Die uitstraling heeft het ook. We raden dit hotel aan als u de vrij stille route reist van noord naar zuid of omgekeerd, via Pupuan. Eén nacht hier logeren is prima, twee nachten verblijf hier biedt de mogelijkheid om de omgeving te bekijken (heerlijk wandelen). Opmerking: er is één ander kleinschalig hotel in de omgeving van Blimbing (stukje er vandaan) dat in dezelfde prijsklasse zit, maar wel luxere kamers heeft; een keuze voor het Kubun Hidden Paradise is een keuze voor eco-beleving.

 

Locatie

Gelegen in alle rust temidden van glooiende rijstvelden, in het midden-westen van Bali, een vrij onbekend gebied; u ziet er weinig toeristen. Het ligt aan de weg die vanaf het zuiden naar het noordwesten leidt, die niet vaak wordt genomen. 

 

Accommodatie

 

Er zijn slechts 10 kamers, zo kleinschalig is het. Alle kamers zijn in cottages ondergebracht, sommige zijn vrijstaand, anderen weer geschakeld. De cottages liggen verspreid in het glooiende landschap.

De kamers hebben geen airconditioning, alleen een fan (ventilator). Dit gebied is wat hoger, het gaat prima. De inrichting van de kamers is wat verouderd en sober, je zou kunnen zeggen: een heel natuurlijke uitstraling, zonder veel versiering. De omgeving biedt al zo veel.

Vóór iedere kamer/huisje is een balkon.

 

Kamertypen:

  • 2 Standard rooms:

 Netjes, maar wel heel klein, net aan. In principe bieden we deze niet aan.

 

  • 6 Deluxe rooms:

 Normale grootte, er kan een extra bed bijgeplaatst worden (rollaway, soort opklapbed). De       badkamer is echt ruim, grotendeels met natuursteen bekleed. Prima. De kamers hebben een puntdak (dat is het plafond dus). Er zijn vrijstaande deluxe rooms en zgn. twee-onder-één-kap kamers. Ze liggen verspreid over het hotelterrein (oftewel: de prachtige tuin). Sommige kamers hebben normale bedden, er is er ook één waarbij het matras op de grond ligt.

 

  • 1 Family cottage:

Deze ligt helemaal aan de andere kant van de ingang, bovenaan. Het uitzicht is werkelijk geweldig! Er is één afgescheiden slaapkamer, beneden, met een tweepersoons bed. Dan is er een soort vide waar 2 aparte bedden staan. Bijzonder leuk!

 

Belangrijk: de tuin is (meer dan) glooiend, de paden naar de huisjes toe zijn dat natuurlijk ook. Hier en daar ook trappen. Het hotel is dan ook niet geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn.

 
Voorzieningen

Er is een mooi, ruim zwembad, zeer lieflijk gelegen met uitzicht op uiteraard de tuin, maar ook de prachtige glooiende rijstvelden. Bij de receptie is een (klein) restaurant.

 

 

U kunt bij de receptie wandelingen boeken (zeer aan te raden) door de mooie en lieflijke omgeving, u wandelt over de dijkjes van de rijstvelden en door dorpjes.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën