Karimunjawa Archipel, Kura Kura Resort

Java

Bounty op en top! Het Kura Kura Resort ten noorden van Java is van een ongekende schoonheid. Met een klein vliegtuigje vliegt u naar de Karimunjawa Archipel; alleen dit tripje al is een belevenis, u ziet de eilandjes beneden u in de azuurblauwe zee en bij Menyawakan ziet u vanuit de lucht het onderwaterrif. Het Kura Kura Resort en nog wel op zo’n mooi bounty-eiland is absoluut een parel in de Indonesische archipel. De Karimunjawa Archipel bestaat uit in totaal 27 eilandjes, de een nog mooier dan de andere en velen onbewoond. Het eiland Menyawakan is piepklein, u loopt er in ruim een half uur omheen, een heerlijke wandeling over het witte zandstrand en onder de palmbomen is een feest. U heeft hier, overigens in alle luxe, een Robinson Crusoe-gevoel. De onderwaterwereld is rijk aan kleurrijke koralen en alle soorten vissen, een waar paradijs.

 

Let op: Het Kura Kura Resort is geopend vanaf 1 april tot en met 31 oktober, van 1 november tot en met 31 maart is het resort gesloten. In de maand april is het resort alleen per ferry bereikbaar.

 

 
Locatie

De Karimunjawa Archipel bevindt zich in de Java-zee, ten noorden van midden-Java, de stad Semarang. Vanaf Semarang vliegt u met een klein vliegtuigje, een Cessna (van Kura Kura Aviation) naar het hoofdeiland, van daar naar het resort op Menyawakan per boot (er zijn veel dolfijnen in dit gebied, de kans dat u ze ziet tijdens uw boottocht is zeker aanwezig). De vlucht wordt 4 keer per week uitgevoerd. Het is ook mogelijk om met de ferry naar het hoofdeiland te varen.

Let op: boot- en vluchtdagen kunnen zonder opgaaf van reden wijzigen. Wij zien ons dan genoodzaakt uw verblijfsdagen of uw transport van of naar het eiland aan te passen aan het nieuwe schema. Natuurlijk gaat dit in overleg met u. Mochten er echter meerkosten zijn, dan dient u deze zelf te betalen.

Accommodatie

Er zijn in totaal 36 kamers, allen prachtig gelegen op dit bijzondere bounty-eiland. Er zijn 15 Superior en Deluxe Seaview Cottages en 19 Pool Villa’s (twee typen). Alle kamers hebben airco, ook nog een grote fan (ventilator) en zijn zeer stijlvol en warm ingericht.

 

- Superior Seaview Cottages en Deluxe Seaview Cottages

De ruime 15 cottages liggen allen aan de westkant, ongeveer 15 meter van het strand. U heeft een mooi uitzicht op zee. Alle cottages hebben zgn. Kingsize bedden (tweepersoons bedden). Er is badkamer met douche en toilet. De Deluxe Seaview Cottages zijn losstaand en met een oppervlakte van 35 vierkante meter; de Superior Seaview Cottages zijn geschakeld, twee-onder-een-kap (33 vierkante meter).

Er kan op aanvraag een extra bed worden bijgezet in de superior kamer, in de deluxe cottage kan dit niet. Er zijn ook superior cottages met connecting doors.

 

- Pool Villa

Fantastisch mooie en grote villa’s, de luxe ten top (luxe, die schoonheid en warmte uitstraalt). De totale ruimte per Pool Villa is maar liefst 320 vierkante meter (dus met slaapkamer, zwembad, zitjes, enz.). De daken zijn bladerdaken. De villa’s zijn in Indonesische stijl, wat wil zeggen dat de ruimten veelal open zijn. De ruime slaapkamer is uiteraard wel gesloten, hier is dan ook airconditioning. De Pool Villa’s zijn privé-ruimten, dit betekent dat u in de tuin geen zicht heeft op de zee en u helemaal op uzelf bent. Maar vanaf de voorkant heeft u tussen de bomen door zicht op het strand en de zee. De afstand naar het strand is zo tussen 10 en 40 meter). Het privé-zwembad is vrij groot: 32 vierkante meter. Er zijn ligbedden bij het zwembad, er zijn eveneens twee gazebo’s (overkapte verhoging, met kussens). De livingroom is open en heeft een minibar en cd-speler met MP 3-verbinding. Vanuit uw slaapkamer heeft u door de enorme ramen vrij zicht op het zwembad. De badkamer is (afgescheiden) eveneens open.

Er kan een extra bed worden bijgezet, dus geschikt voor bijvoorbeeld een echtpaar met een kind.

 

- Family Pool Villa

Een enorm grote Pool Villa, namelijk met twee slaapkamers! De oppervlakte van het totaal is 600 vierkante meter! De daken zijnbladerdaken. Ook deze villa’s zijn in Indonesische stijl, dus (bijna) alles open. Dit kamertype is uitermate geschikt voor groepjes van 4 personen, twee couples of echtpaar met twee kinderen (er is 1 twin-room, twee aparte bedden dus en 1 double-room, tweepersoons bed). De Pool Villa’s zijn privé-ruimten, dit betekent dat u in de tuin geen zicht heeft op de zee en u helemaal op uzelf bent. Maar vanaf de voorkant heeft u tussen de bomen door zicht op het strand en de zee. Het privé-zwembad is 32 vierkante meter. Er is een open woonkamer, er zijn twee gazebo’s (overkapte verhoging, met kussens).

Er kan op aanvraag een extra bed worden bijgezet. 

 

Voorzieningen

Een uitstekend restaurant en volop snorkel- en duikfaciliteiten. Naast het restaurant en bij het strand is een mooi zwembad voor alle gasten. Op het strand staan overal verspreid stoeltjes, zodat u altijd een rustig plekje kunt vinden met veel privacy. Nieuw is het platform in zee waar ook bedjes op staan.

Wat kunt u er doen?

-         Uitstapje maken naar het ‘Robinson Crusoe’- eiland vlakbij (onbewoond eilandje). Er vaart een gratis boot van Kura Kura naar dit eiland.

-         Snorkelen, ook vanaf het eiland, het is er prachtig; maar ook kunt u boottochtjes naar andere snorkellocaties. Snorkels en flippers zijn te huur.

-         Heel veel duikmogelijkheden, het gebied is een van de top-duikgebieden van Azie. Er is een duikschool, met alle benodigde apparatuur. De duikinstructeur is een Italiaan.

-        Excursies naar mooie eilanden in de omgeving.

Bouwstenen bij dit hotel
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.