Garut, Kampung Sampireun Resort

Java

Een idyllisch boutique resort waar u echt helemaal tot rust komt. Gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving en gebouwd in de lokale architectuur van de Sundanese bevolking. De kamers zijn gebouwd in bamboe huisjes rondom een romantisch meertje. U wordt met een bootje naar uw kamer gebraht.

Locatie

Het Kampung Sampireun Resort ligt nabij het dorpje Ciparay, bij Garut. Het is gesitueerd in de bijzondere Parahyangan-regio (thee) en omgeven door vulkanen en bergen van de Bandung-hoogvlakte. In het dorp zijn weinig toeristen; u loopt vanuit het hotel zo de rijstvelden in.

Het is een heel leuk hotel, met een mooie ligging, maar er is ook een nadeel: vlak bij het hotel staan enkele moskeeën. De luidsprekers staan precies op het hotel gericht en u wordt 's morgens vroeg wakker van de oproep tot gebed. Vaak is dit al rond een uur of 4 in de ochtend. Een aanrader dus om oordopjes mee te nemen.

Accommodatie

 

Het resort beschikt over prachtige bungalows in verschillende typen. Deze zijn opgetrokken uit bamboe en hebben een dak van kokospalmbladeren. De cottages zijn uitgerust met een ruime veranda en hebben een badkamer met warm water, douche en toilet. Het meubilair is prachtig! Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en alles is in rustige natuurtinten uitgevoerd.

De cottages zijn ruim van binnen. Ieder huisje beschikt over zijn eigen bootje. In de vijver leven talloze karpers; bij de receptie is zelfs visvoer te verkrijgen.

Voorzieningen

Het sfeervolle restaurant serveert gerechten uit de Indonesische, Chinese en internationale keuken. Er is een koffieshop, een prachtige spa en een zwembad. 

Een kleine verrassing is de dagelijkse drijvende mini-markt, die langs uw huisje vaart en de muzikanten die in een bootje langskomen. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën