Nagrak, Kampung Padi Villa's

Java

Een apart hotel? Leest u dan verder! Een tweede hotel zoals dit bestaat niet. Allereerst de locatie: in een absoluut niet-toeristisch gebied, in het berggebied ten zuiden van Bogor, met uitzicht op de diep gelegen rijstvelden. Kampung Padi betekent dorp met rijstvelden. En dan de slechts 3 villa’s: ze zijn gebouwd rond de Javaanse antiquiteiten van de eigenaresse. Een mooi gevelpaneel? Dat heeft de vorm van Villa Lembah bepaald. En dit is maar 1 voorbeeld. Iedere villa heeft zijn eigen verhaal. De prachtige antieke pendopo (gemeenschappelijke ruimte, schitterend plafond, veel antieke voorwerpen) is de absolute blikvanger. Niet elke villa verdient de naam villa, maar zo heten ze nu eenmaal. Kijkt u maar bij de beschrijvingen hieronder. De service is heel prettig, maar u dient zich wel te bedenken dat het goedwillende mensen zijn, die geen ervaring en opleiding in het hotelwezen hebben gehad. Er zal af en toe hier en daar wat ontbreken, maar met een vriendelijk gezicht wordt alles weer opgelost. Engels wordt niet of nauwelijks beheerst, maar met handen en voeten komt u een eind.

Locatie

Op 8 km afstand van het dorp Nagrak, ten zuiden van Bogor. U rijdt in ongeveer 3 uur van Bogor naar Nagrak. Komt u van de luchthaven van Jakarta, dan rijdt u er in ongeveer 6 uur, inclusief een stop onderweg (even wat eten/drinken), naar toe. Deze piepkleine accommodatie ligt zo mooi! Uitzicht op uitgestrekte rijstvelden. En u bevindt zich in een gebied waar de kans, dat u andere toeristen tegenkomt, wel heel klein is. Het ligt verstopt in een prachtig landelijk gebied, dat gedomineerd wordt door rijstvelden, kleine kampungs, groententuinen en fruitbomen. Om de hoek van het hotel is een moskee gebouwd, dus neemt u oordopjes mee wanneer u niet zo vroeg gewekt wilt worden.

Accommodatie

Er zijn slechts 7 huizen, alle totaal verschillend. U logeert in een redelijk koel gebied, er is daarom geen airco, wel een fan in de slaapkamers.

 

Villa Lembah:

Een vrij groot huis, met 1 kamer en een groot balkon, waar een zitje is op de bovenverdieping en een grotere kamer op de benedenverdieping. De kamers zijn los van elkaar te boeken. Deze villa is gebouwd tegen de steile helling, waardoor u het gevoel heeft, als u op uw balkon zit, te zweven boven het rijstveld ver beneden u.De kamer heeft mooie meubelen en een double bed (kingsize). Het dak loopt in een punt en is hoog. De wastafel is in een hoekje van de kamer, afgescheiden door een muurtje. Er is een douche. Villa Lembah is het mooiste onderkomen van het kleinschalige complex.

 

Rumah Batik en Rumah Tenun

Er is soort woonkamer, met een eettafel en 4 stoelen, ook staat er een bank. De uitstraling is heel mooi, hoewel niet zo groot. Zeer smaakvol ingericht, natuurlijk weer met antieke meubelen. De 2 slaapkamers zijn netjes, maar wel klein en eenvoudig. Er is een douche en toilet. Buiten is een zitje. U kijkt dan uit op het open veld van het hotelterrein.

 

Villa Jineng

Deze villa is grappig, met een ‘maar’. Hij is evenals Villa Lembah gebouwd tegen de steiling helling en staat op de lage kant op enorm hoge palen. Op de bovenverdieping is een slaapkamer; deze is klein en eenvoudig, vrij simpel zelfs, het plafond loopt in een punt. Maar ja, dat uitzicht! Deze slaapkamer is los te huur. Op de benedenverdieping is ook een slaapkamer met balkon, ook weer uiteraard met zitje. Genieten hier. Er zijn ook een douche en toilet (trappetje af).

 

Villa Limas

Deze villa heeft 2 slaapkamers, een grote en een kleinere, geschikt voor gezinnen of 2 paren. Er is een badkamer, een wastafel apart en een toilet. Tussen de 2 slaapkamers is een deur, die open of op slot kan (connecting door). De villa wordt ook weer met antieke meubelen en versieringen gemaakt.

 

Rumah Wayang 

 

Rumah Canting

Een kamer voor 4 personen met een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Ideaal voor een gezin dus! Er is een kleine ruimte waar de bagage neergezet kan worden.

Voorzieningen

De pendopo is de blikvanger (pendopo is een overkapte ruimte, zonder muren). Hier gebeurt het allemaal. Een deel er van is ingericht als restaurant, u checkt hier in (gewoon aan een prachtig antiek tafeltje), er staan fraaie meubelen en beelden. Het uitzicht is ook hier weer wonderschoon, u kijkt de diepte in van de rijstvelden. De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen. De maaltijden die men serveert zijn goed en niet duur. Er zijn geen restaurantjes in de omgeving.

Wat kunt u hier doen?

-         Prachtige wandelingen maken door de rijstvelden naar verschillende kampungs (dorpjes).

-         Koken

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën