Derawan Archipel, Sangalaki, Sangalaki Resort

Kalimantan

Een tropische droom: houten huisjes op een wit zandstrand. Als u het water induikt, kunt u genieten van de onderwaterwereld van het Marine National Park waarin dit eiland ligt.

Locatie

Zeer rustig gelegen op het eiland Sangalaki. Het is echt een bounty-eiland. Er is weinig te doen behalve relaxen, duiken, snorkelen en genieten van het strand! Het is een zeer belangrijke locatie voor het behoud van zeeschildpadden. Slechts 3% van het eiland is bebouwd en er is tropisch regenwoud op het eiland. Er rijden geen auto’s op het eiland, er zijn weinig restaurants, een paar supermarktjes.

Accommodatie

14 mooie houten chalets staan op het strand. Elk chalet staat op zichzelf en biedt uitzicht op zee. De chalets zijn ruim. Ze zijn op palen gebouwd en met een trapje komt u op uw terras. Grote kans dat er ’s nachts schildpadden onder uw chalet kruipen om eieren te leggen; prachtig om te zien! Alle chalets beschikken over airconditioning, badkamer met warm en koud water.

Er zijn 2 types:

  • Manta Chalet
  • Turtle Chalet

Volgens reizigers die u voorgingen is een verblijf van 2 nachten aan te raden !

Voorzieningen

Er is een restaurant aanwezig bij dit hotel. Het eten is relatief duur, maar alle producten moeten natuurlijk worden ingevaren. Het hotel organiseert ook regelmatig een bbq op het strand. Er is een bar en zonneterras om lekker te relaxen. In de televisieruimte kunt u, onder verkoeling van airconditioning, lekker zitten. Bezoek ook eens het souvenirwinkeltje bij het hotel om iets leuks te kopen voor de thuisblijvers.

 

Verder is dit hotel vooral zeer geschikt voor duikers. Het eiland Sangalaki wordt omgeven door harde en zachte koralen en talloze kleurrijke rifvisjes. Ook snorkelen kan hier prima. Voor de duikers: ook nachtduiken zijn mogelijk en er is een boot van het resort waarmee naar andere duikstekken kan worden gevaren. Misschien komt u wel zeeschildpadden tegen. Dit hotel verhuurt alle materialen om te duiken.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën