Derawan Archipel, Pahabanan, Nabucco Island Resort

Kalimantan

Een rustig ongerept eiland met diverse zeldzame dieren. Maar vooral een ideale locatie om te duiken.

In uw cottage voelt u zich echt thuis op dit bounty eiland. Ver weg van stress en dagelijkse zorgen, verblijft u in een klein paradijsje.

Locatie

Het Nabucco Island resort is gelegen op het eiland Pahabanan, bij Maratua, dat onderdeel is van de Maratua Archipel. Deze is gelegen op circa 50 km voor de oostkust van Kalimantan. Met de boot bent u in 5 uur van Tanjung Redeb op het eiland en vanaf de haven Tanjung Batu in 3 uur. Het eiland Nabucco is maar liefst 20.000 m2 groot. Het is een mooi natuurgebied om doorheen te wandelen. Er leven bijvoorbeeld varanen op het eiland. Direct voor de kust van Nabucco is het mooi om te snorkelen.

Op het eiland zijn een paar kleine stukjes strand met ligstoelen.

Accommodatie

Het resort beschikt over 16 houten bungalows. Een deel heeft uitzicht op zee, het andere deel kijkt uit op de tuin. Alle kamers beschikken over airconditioning, een ventilator, een balkon, koelkastje, klamboe en een badkamer met douche (met warm en koud water) en toilet.

Kamertypes:

  • Gardenview room
  • Seaview room

De meeste kamers zijn in 2-onder-1 kap huisjes gevestigd, sommige in vrijstaande huisjes. Alle kamers zijn gelijk ingericht. Alle heel smaakvol, met veel hout.

Voorzieningen

In het restaurant worden Aziatische en westerse maaltijden geserveerd van hoge kwaliteit. U verblijft hier op basis van volpension. Verder is een bar, kluisje, een winkeltjes, massage faciliteiten en een duikschool. Het resort is bijzonder geschikt voor mensen die willen duiken. De duikschool beschikt over een duikboot, professionele duikgidsen en duikuitrustingen voor zowel volwassenen als kinderen. Eilanden in de omgeving zijn Derawan, Sangalaki en Maratua, waar u ook prachtig kunt duiken. De dichtstbijzijnde duiklocatie is Big Fish Country, buiten het rif. Hier kunt u barracuda’s, haaien, roggen en vele andere vissen zien.

Bij Sangalaki kunt u zelfs mantaroggen zien! Op Sangalaki is ook een project voor zeeschildpadden opgezet. Op het kleine eiland Kakaban is een meer met brak water met kwallen. En bij Nabucco kunt u zelfs waterskiën of wakeboarden! Een andere leuke excursie is een bezoekje aan een nabijgelegen dorp (op een ander eiland). Er worden lekkere kookcursussen georganiseerd.

Op het midden van het eilandje is een "longhouse" met een lounge en een bibliotheekje. Soms is hier wifi.

Roomservice en wasservice is mogelijk

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën