Kalibaru, Rumah Senang

Java

Senang betekent “je lekker voelen, je op je gemak voelen”; en wij verzekeren u dat u dat gevoel meteen zult hebben als u arriveert in dit lieflijke en gezellige accommodatie. Het is een aanrader om hier minimaal 2 nachten te verblijven, want er zijn veel leuke uitstapjes in de omgeving te maken.     

 

 

Locatie

De accommodatie ligt rustig gelegen in een zijstraat van de doorgaande weg door Kalibaru. U loopt vanuit de accommodatie zo het dorp in. Ook is het een heerlijke plek om te wandelen. In de omgeving vindt u veel plantages, het hotel ligt direct aan een rivier (kali) en hoge bergen rijzen daarachter op. In de omgeving is geen restaurant of winkels, maar wel een paar moskeeën. Voor een langere nachtrust kunt u wat oordopjes meenemen. 

 

 

Accommodatie

Er zijn slechts vier kamers in deze gezellige, kleinschalige accommodatie. De Nederlandse eigenaren hebben alles keurig verzorgd. De kamers zijn modern en ruim ingericht. Er staan goede bedden, er is een apart zitgedeelte en een ruime badkamer. U heeft een eigen terras waar twee stoelen staan, maar kunt ook gebruik maken van de loungebanken op het grotere terras die voor gemeenschappelijk gebruik is. 

 

Als u televisie wilt kijken kan dit in de gemeenschappelijk woonkamer. Er is toegang tot het BVN (Beste van Nederland) kanaal, zodat u op elk gewenst moment op de hoogte kan blijven van het nieuws. Ook kunt u in de woonkamer een Nederlands boek pakken om te lezen.

 

De kokkin maakt de lekkerste gerechten voor u klaar. Haar specialiteit is Aziatisch, maar ook de westerse gerechten zullen u heerlijk smaken. U kunt kiezen van de kaart of u laten verrassen. 

 

 

Voorzieningen
  • Wifi-internet
  • Zwembad
  • Wasservice
  • Koffie- en theefaciliteiten

 

Daarnaast zijn er diverse excursiemogelijkheden. Het hotel kan een jeep voor u regelen. Gaat u naar de schildpaddenbroedplaats Sukamade (met 1 overnachting in een zeer eenvoudige accommadatie), bezoek vulkaan Ijen, waar zwavel gewonnen wordt of krijg een rondleiding door de plantages. Of maakt u een wandeling door de omgeving, een tocht met paard en wagen door nabijgelegen dorpen, een trip naar een strandje met picknick of een trip naar een park met tokkelbanen, quads en klimtoestellen. Het personeel regelt het graag voor u.  

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.