Kalibaru, Rumah Kitah

Java

Een heel lieflijk en kleinschalig hotelletje in een kampung. Er zijn maar 4 kamers, maar wel een zwembad en een enorm grote tuin. In de omgeving kan ontzettend veel ondernomen worden; u zult er echt spijt van krijgen als u hier maar 1 nacht verblijft! Er wordt Nederlands gesproken.    

 

Locatie

Rustig gelegen in een zijstraat van de doorgaande weg door Kalibaru. U loopt vanuit de accommodatie zo het dorp in. Een heerlijk plekje om te wandelen. De omgeving is mooi. Er zijn veel plantages, het hotel ligt vlak bij een rivier (kali) en hoge bergen rijzen daarachter op. Er zijn geen restaurants of winkels in de omgeving. Er zijn wel een paar moskeeën in de omgeving, dus wilt u wat langer slapen, neem dan oordopjes mee.

Accommodatie

Er zijn slechts 4 kamers in dit knusse hotelletje. De Nederlandse eigenaar heeft alles keurig verzorgd. Er is ook een personeelslid dat Nederlands spreekt.

Alle kamers zijn netjes. Er zijn 2 kamers in het hoofdhuis en er zijn 2 kamers onder 1 dak in de tuin. De kamers zijn mooi en sfeervol ingericht. Er staan 2 stoeltjes. De badkamers zijn keurig. Er is een douche met warm water. Alle kamers hebben een ventilator en een waterkoker.

Voorzieningen

In de woonkamer kunt u lekker zitten. Er staan veel Nederlandse boeken om te ruilen en u kunt een fotoalbum van de omgeving doorbladeren om ideeën op te doen. Zowel binnen als buiten op het terras staan tafels waar gegeten kan worden. Er wordt in Rumah Kitah gekookt. Het merendeel van de gerechten op de kaart is Indonesisch, maar er staan ook burgers en macaroni op. Er is een zwembad in de mooie grote tuin. Prachtig zijn alle Boeddhabeelden in de tuin. Er is wifi en u kunt gebruik maken van de computer op het kantoortje. Als u kleren heeft, die gewassen moeten worden, kunt u dat heel goed hier laten doen.

In de woonkamer ligt een wandeling van ongeveer 1,5 uur uitgeschreven. Daarnaast zijn er ook andere wandelingen. Aanraders zijn ook een excursie naar Sukamade om schildpadden eieren te zien leggen (met een overnachting in heel erg simpele accommodatie), een excursie naar Ijen en een plantagebezoek. 

Heel leuk is ook de dokartrip (met paard en wagen) in de omgeving van het hotel. Onder begeleiding van een gids maakt u een tocht langs blikslagers, rijstpellers, de lokale markt, u ziet hoe suiker gemaakt wordt en maakt een wandeling door een rijstveld (sawa).
Bijzonder is de tocht naar Alas Purwo, waar u een tocht per jeep en per boot door de mangroves maakt.

Er zijn ook 4 fietsen te huur bij het hotel. U kunt er op eigen houtje op uit trekken, maar u kunt ook een fietstocht onder begeleiding van een gids maken. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën