Jogyakarta, The Phoenix Hotel

Java

Een absolute aanrader vinden wij dit zeer prachtige Phoenix hotel in prachtige koloniale stijl. U ervaart hoe de chique van vroeger logeerde. Een prachtig koloniaal gebouw, dat zorgvuldig is gerestaureerd. Er is veel wit houtwerk en Nederlands glas-in-lood.  Het Phoenix hotel combineert comfort en moderne faciliteiten met traditie en verleden. Bijzonder is de museumkamer met antieke meubels, hoge plafonds, oude tegeltjes en glas-in-lood ramen. Deze ruimte is in gebruik als lounge. De hal is ook een foto waard! Vanuit het hotel wandelt u in een kwartiertje naar de winkelstraat Jalan Malioboro. Voor de deur staan echter ook betjaks (fietstaxi’s) voor u klaar.

Locatie

Het Phoenix Hotel is prachtig gelegen in het stadshart van Jogyakarta, op circa 15 minuten loopafstand van de Jalan Malioboro. De luchthaven, het treinstation en de beroemde tempels Borobudur en Prambanan zijn goed bereikbaar.

Accommodatie

 

Het koloniale gebouw telt 2 verdiepingen en herbergt de Superior kamers, of voluit “Superior Heritage Rooms”. Achter dit gebouw staat de nieuwe vleugel, een gebouw van 3 verdiepingen waar u kunt verblijven in de Deluxe kamers, of voluit “Deluxe Legacy Rooms”. Deze kamers zijn iets groter dan de Superior Rooms. In totaal zijn er 144 mooie kamers (de voordeligste kamertypen zijn niet heel ruim) en 10 suites. De kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreentelevisie, minibar, koffie en theezet faciliteiten, balkon en badkamer met gescheiden bad, douche en toilet.

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Aziatische en internationale keuken. Er zijn 2 barretjes, een riant buitenzwembad, een leeskamer, fitnessruimte, spa, beauty centrum, winkeltje en internetservice. 

Let vooral op de collectie omafietsen die u kunt huren in het hotel en de 2 klassieke Mercedes-Benz auto’s, voor transfers.