Jogyakarta, Puri Artha Hotel

Java

Het Puri Artha is een sfeervol ruim opgezet hotel met antieke Javaanse en Balinese elementen. Het hotel bestaat uit een oude en nieuw vleugel, gescheiden door een straat. Met name in het oude deel bekruipt je het gevoel van: ''Van oude mensen de dingen die voorbij gaan'', van Couperus. Het is iets buiten het centrum gelegen in Jogyakarta, op 4,5 km van het sultanspaleis. Het hotel heeft een binnentuin met een gazebo en een buitenzwembad. Op loopafstand zijn winkeltjes, restaurants, beautysalons en spa’s.

 

Locatie

Het Puri Artha Hotel is gelegen iets ten noorden van het centrum van Jogyakarta. Per taxi is het een korte rit naar het sultanpaleis en de bekende winkelstraat Jalan Malioboro. Per betiaak (fietstaxi) is natuurlijk ook bijzonder leuk, dan bent u ongeveer 20 minuten onderweg. Het is een wandeling van circa 15 minuten naar het museum gewijd aan de lokale schilder Affandi, de Indonesische ‘Dali’.

Accommodatie

 

Het hotel heeft een oude en nieuwe vleugel, in beide vleugels is een tuin. De oude vleugel is het hoofdgebouw met de receptie, lobby, restaurant en bar. De meeste kamers bevinden zich in deze vleugel. De kamers zijn ruim en goed, oplopend tot heel bijzonder. Het Puri Artha heeft 70 kamers, onderverdeeld in Superior, Deluxe en Suite. Alle kamers hebben een badkamer met badkuip en toilet. De kamer is uitgerust met een flatscreen televisie, koelkastje, minibar, airconditioning, koffie en thee faciliteiten op de kamer. Er is gratis wifi op de kamer. Elke kamer heeft een zitje met 2 stoelen, bij de meeste zitjes zijn afscheidingen met prachtige houtsnijwerk schermen. De kamers op de begane grond hebben een klein terras. De kamers op de 1e verdieping hebben een balkon. De nieuwe vleugel heeft een buitenzwembad voor alle gasten.

 

Kamertypen:

  • Superior room: ruime nette kamers (in zowel de oude als nieuwe vleugel gelegen).
  • Deluxe room: de kamer is vrijwel gelijk aan de superior room, u geniet kleine extra's als badsloffen enz. (in zowel de oude als nieuwe vleugel gelegen).
  • Deluxe Special room: aan de inrichting van dit kamertype is meer aandacht besteed, zoals de hemelbedden met romantische vitrages (oude vleugel).
  • Puri Special room: dit is een ruimere kamer met antiek Javaans meubilair. Er zijn slechts 3 Puri Special rooms (oude vleugel).
  • Suite: slechts 1 Suite, ruimer, mooier en met nog meer antiek ingericht.
Voorzieningen

In de nieuwe vleugel van het hotel bevindt zich een buitenzwembad. In de oude vleugel van het Puri Artha vindt u een beautyspa en massagesalon.

Er is ook een winkeltje in het hotel, een reisagent, bar en restaurant. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.