Prambanan, Kali Opak

Java

Een accommodatie die uitstekend bij u past als u iets bijzonders zoekt! Kali Opak is een kleinschalig hotelletje in oud-Javaanse stijl op loopafstand van de Prambanan tempels. U verblijft in een typisch Javaans dorp en er zijn leuke activiteiten te doen!

Locatie

Het Prambanan complex is een monument van wereldformaat: hindoeïstische tempels. Veel toeristen gaan hier naar toe; slechts weinigen overnachten hier. En dat is juist zo leuk! U kunt al direct bij opening de tempels bezoeken, in de vroege ochtend. U bent dan de hordes toeristen voor. U maakt kennis met het leven in een Javaans dorp. De accommodatie ligt aan een rivier. Dit is alleen geschikt voor echte rustzoekers, er zijn geen andere hotels, geen restaurants of winkels in de buurt. U woont even in een woonwijkje tussen de lokalen. In circa 3 kwartier rijdt u naar Jogyakarta en in circa 1,5 uur bereikt u Solo.

Accommodatie

Er zijn slechts 4 houten huisjes. Ieder huisje herbergt een kamer. Deze is netjes ingericht met een hoog boxspringbed. Er is airconditioning en televisie. Binnen staat 1 stoel en buiten op de veranda, staan 2 stoelen. De badkamer is ruim en heeft een douche met warm water. Op een tafeltje in de badkamer staat een waterkoker en er is een föhn. In alle kamers staat een tweepersoonsbed.

Voorzieningen
  • Ontbijt kan geserveerd worden op het terras dat uitkijkt over de rivier. Verderop in de straat heeft de eigenaar van Kali Opak een restaurant. Dit is groot, maar oogt gezellig door de verschillende niveaus. Het restaurant is halfopen. Ook dit restaurant kijkt uit over de rivier
  • Wifi
  • Wasservice
  • De eigenaar van de accommodatie organiseert wayangvoorstellingen. Wayang golek met driedimensionale houten poppen; wayang kulit ook wel schimmenspel of schaduwpoppenspel genoemd. Wayang kulit wordt opgevoerd met tweedimensionale poppen, platte poppen dus die hun schaduwen op een doek werpen. De poppen zijn gemaakt van huiden. En Wayang klitik een stokpoppenspel met platte beschilderde, houten poppen. Een gamelan orkestje speelt er muziek bij.
  • Fietstocht, alleen voor gasten van het Kali Opak hotel. Er zijn leuke tochten door de omgeving. U rijdt op toerfietsen, er zijn ook kinderfietsen. Onderweg kunt u genieten van de landelijke omgeving en u stopt onder andere om te zien hoe tempeh gemaakt wordt, en emping (een soort kroepoek). In de omgeving worden rijst, tabak en pinda’s verbouwd. Leuk om te zien hoe alles groeit!
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën