Bondowoso, Ijen View Hotel

Java

Een oase van rust is dit hotel. Met een prachtig open karakter heeft men het hotel de typische Indonesische stijl gegeven. Als u tussen de kamer, mooie tuinen en waterpartijen doorloopt komt u uit bij een heerlijk zwembad met ligbedden en de typische gazebo’s.

Locatie

Hotel Ijen View is rustig gelegen in het centrum van het dorpje Bondowoso. Het hotel heet "Ijen View" en wordt als uitgangspunt gebruikt voor de excursie naar de vulkaan Ijen. Maar het is een eind weg, het is een heel lange tocht (het eerste deel met de auto). Wij adviseren om aan de andere kant van de berg te verblijven als u naar Ijen wilt, in Ijen Resort.

Accommodatie

Het hotel beschikt over 48 ruime kamers. De kamers zijn simpel ingericht. Allen zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkast met minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.

Wij adviseren de superior kamer of de deluxe kamer. De deluxe kamers grenzen aan het zwembad.

Voorzieningen

Er is een restaurant, bar, zwembad, winkeltjes, kluisjes, wasservice, roomservice en entertainment voor kinderen.

In de omgeving zijn leuke uitstapjes te maken, zoals een bezoek aan een koffieplantage en een waterval (beide wel wat verder weg).

Een aanrader is een tochtje met een bendi (soort koetsje met één paard ervoor) door Bondowoso. Een typisch souvenir van Bondowoso is tape. Dit is een zoetigheid gemaakt van gefermenteerde cassave. Probeer het eens! 

 

Grappige wetenswaardigheid: In het dorp Jambe Anom, nabij Bondowoso worden klompen gemaakt. Tenminste.... de Indonesiërs noemen het klompen. Het zijn slippers met een houten zool, maar het is van de Nederlandse klomp "afgekeken". 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën