Batu Karas, The Ermaja’s Pavillion

Java

Een chique naam voor een bijzonder hotel. De inrichting en decoratie zijn uniek! De eigenaar heeft antiek en curiosa gekocht, zowel in oud-Hollandse stijl als in Javaanse stijl en hiermee een prachtige villa ingericht. Het huis kent een bijzondere geschiedenis. De opa en oma van de huidige eigenaar werden rond 1930 naar dit gebied verstuurd om medische hulp te verlenen. Ter nagedachtenis aan deze plek heeft de eigenaar een huis gebouwd waar oud en nieuw samenkomen. Modern comfort maar in een klassiek jasje.

Locatie

Het hotel ligt in een wijkje waar lokalen wonen. Het ligt buiten het toeristische deel van Batu Karas. Er zijn geen restaurantjes en winkeltjes op loopafstand.

Op een uurtje rijden ligt Pangandaran, op ca. 10 minuten rij-afstand ligt de Green Canyon en het “centrum” van Batu Karas bereikt u in ca. 5 minuten rijden. Naar zee is het ook ongeveer 5 minuten rijden. De stranden hier hebben donker zand.

Accommodatie

11 kamers zijn er in The Ermaja’s Pavillion. Alle kamers beschikken over airconditioning, een waterkoker en een televisie. Er is zitgelegenheid in alle kamers. Soms een sofa, soms een hele zithoek.

Er zijn een aantal kamers in het hoofdgebouw, deze zijn ingericht in oud-Hollandse stijl. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en kamers met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. De bedden zijn veelal hoog, je moet er bijna in klimmen. Dit zijn o.a. de Verandah Suite Room, de Terrace Suite Room en de Courtyard View Suite Rooms. Overigens zijn deze kamers niet echt suites; er is maar 1 ruimte. Maar het zijn wel ruime hoge kamers die aan de ene kant uitkomen op een prachtige hal en aan de andere kant op de veranda. Op de veranda is het goed toeven met een boek in één van de oude stoelen. Kijk in uw kamer ook naar de prachtige tegels op de vloer!

Op de 1e etage zijn 2 balcony rooms, deze zijn wat kleiner.

Er zijn ook een aantal huisjes buiten. Heel typisch, oud-Javaans. De inrichting is ook Javaans. U heeft de keuze uit het Geladak House, het Java Old House en het Jineman House. De huisjes zijn traditioneel, compleet van hout. Ze zijn vrij klein. Het bed dat er in staat in prachtig. Het lijkt wel een soort houten Javaanse bedstee, heel mooi bewerkt. De badkamers zijn half open. Sommige hebben een douche, andere een bad en een douche. In de kamers staat een sofa. Voor de huisjes is een zitje.

Iets groter is het Kebo House. In de schaduw onder de eigenlijke kamer kunt u zitten Een trapje op en u komt in de slaapkamer. Ook hier weer zo’n prachtig bed. De badkamer is als het ware in de kelder.

Net buiten de poort van het hotel staat nog zo’n mooi Javaans huis. Het is iets kleiner, maar eyecatcher hier is het grote verzonken bad met blauwe tegeltjes.

Voorzieningen
  • restaurant
  • wifi, niet altijd even goed werkend
  • biljart
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.