Batu Karas, Sunrise Resort

Java

Knus hotel met een heerlijk zwembad. Installeer u op één van de ligstoelen en geniet hier, Wandel naar het strand of probeer eens te golfsurfen. Dit nette kleinschalige hotels ligt in het nog redelijk authentieke Batu Karas.

Locatie

Batu Karas ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Pangandaran aan de zuidkust van Java. Vroeger was Pangandaran dé plek voor backpackers om zich te verzamelen op Java, ik denkt dat Batu Karas deze positie over gaat nemen. Pangandaran is drukker geworden. Batu Karas is doordeweeks gezellig, maar in de weekenden komen er erg veel lokale toeristen; dan is het té druk. Zorg dus dat u hier op een doordeweekse dag verblijft. Het hotel ligt op minder dan een minuut lopen van het zwarte zandstrand. U loopt het hotel uit, passeert nog 1 gebouw, steekt een smalle weg over en dan staat u op het strand. Geen strand met ligbedjes en parasols; er liggen veel vrolijk gekleurde vissersbootjes. Op loopafstand van Sunrise zijn wat lokale winkeltjes en restaurantjes. Surfboards worden op het strand verhuurd.

Accommodatie

13 kamers zijn er in het Sunrise Hotel. Deze kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwtjes van 1 of 2 etages in een smalle tuin. Het is lekker groen. De 7 standaardkamers zijn prima. Ze zijn niet groot, maar hebben buiten een heerlijk zitje of balkon. Alle kamers hebben airconditioning, een televisie en een kluisje. De badkamers met douche zijn netjes. Er zijn zowel kamers met een tweepersoonsbed als kamers met 2 eenpersoonsbedden. Sommige kamers hebben een koelkast.

Ideaal voor gezinnen is de familiekamer met 2 losse bedden en 1 tweepersoonsbed. De basic familyrooms beschikken over dezelfde faciliteiten als de standaardkamers. De familyrooms extra hebben een koelkastje als extra.

Groter dan de standaardkamers zijn de deluxe suite en de superdeluxe suite.

Voorzieningen
  • er is een restaurant waar ontbeten kan worden
  • zwembad met kinderbad
  • badhanddoekenservice
  • wifi, maar beperkt. De connectie in heel Batu Karas is nog niet zo goed.
  • scooterverhuur