Batu Karas, Java Cove Beach Hotel

Java

Wat een verrassing! In het backpackers en surfersparadijs Batu Karas ligt dit strakke, hippe hotel: Java Cove Beach. Het is lekker kleinschalig, de sfeer is goed en het zwembad fotogeniek. Bij de bouw van dit hotel is er veel gebruik gemaakt van bamboe, hout en glas.

Locatie

Midden op de “boulevard” van Batu Karas ligt het Java Cove Beach Hotel. Een smalle straat waar wel veel auto’s en brommertjes rijden, scheidt het hotel van het zwarte strand. Surfers wachten geduldig op de juiste golf en rijden dan op de golf mee. Het strand leent zich niet zozeer om te gaan zonnebaden. Er zijn geen ligbedden en parasols. Maar heerlijk om even een wandeling te maken en te genieten van alles om u heen. Er zijn lokale winkeltjes en restaurantjes aan de weg. Batu Karas is nog niet ontdekt door het buitenlandse massatoerisme. Er komen veel lokalen en surfers en backpackers hebben dit plaatsje ontdekt. Er hangt een prettige sfeer.

Accommodatie

Slechts 13 kamers telt het Java Cove Beach Hotel. Er zijn oceanview mini kamers en oceanview deluxe kamers en Terrace deluxe rooms. De kamers liggen op de begane grond en de 1e verdieping van het hotel. Bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van hout, bamboe en glas. De kamers zijn licht en modern. Alle kamers beschikken over airconditioning, televisie, een waterkoker en een kluisje. De luxere kamers hebben ook de beschikking over een koelkast. Er zijn zowel kamers met double beds als met 2 losse bedden..Ook zijn er kamers met 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed. De kamers op de begane grond worden de terrace deluxe rooms genoemd, omdat ze een terras en geen oceanview hebben.

Er zijn ook nog surfer pad rooms, maar deze bieden we niet aan, deze zijn té eenvoudig.

Voorzieningen
  • Heerlijk zwembad met ligbedden. Het zwembad nodigt uit om lekker te relaxen. Op het zwarte strand ligt men niet zo snel. Bij het zwembad is handdoekenservice
  • Restaurant met bar
  • Roomservice
  • Wasservice
  • Massage kan gegeven worden door een lokale “mama”
  • Surfboards kunt u tegenover het hotel op het strand huren
  • Een surfclinic door een local regelt het hotel graag voor u