Bandung, Jadul Adarapura

Java

Het Jadul Adarapura ademt lieflijke luxe en historie. De huisjes (in mooie tuin) zijn opgetrokken uit oude houten planken; ze hebben antieke deuren, tegels, meubelen en decoraties, maar wel met alle  comfort van deze tijd. Deze kleinschalige accommodatie ligt in een rustig gebied van Noord-Bandung, veel plantenkwekerijen in de omgeving. Het is een groot genoegen om hier te verblijven: het ligt tussen het district Lembang (thee en kraters) en de oude koloniale binnenstad in. Erg leuk: als je naar het hotel rijdt dan zie je onderweg, niet zo ver van het hotel, heel veel plantenkwekerijen en natuurlijk ook verkoopstalletjes met het groen dat verbouwd wordt. Heel geschikt voor mensen die van deze kleinschalige tuinstijl houden en rust verkiezen. Genieten hier.

Locatie

In het noorden van Bandung, in rustig gebied. Eigenlijk verblijf je hier tussen het oude Bandung met zijn koloniale wijken en het gebied boven Bandung, Lembang en wijde omgeving, waar de theetuinen zijn en de vulkanische kraters van de Tangkuban Prahu. Vanaf de binnenstad naar dit hotel rijdt u in ruim een half uur, naar de kraters van de Tangkuban Prahu (en de theetuinen) ongeveer een uur.

Accommodatie

Er zijn in totaal 24 kamers/huisjes. De kamers zijn allen op de begane grond. Alle huisjes herbergen veel antiek: meubelen, decoraties, tegels, houten wanden, gevels… bijzonder. In alle huisjes kan een extra bed worden geplaatst.
Er is geen airconditioning, dat is hier niet nodig, het ligt hoog en is dus koel(er).

 

Kamer/huisjestypen:

  • Teratai: bestaat uit een slaapkamer met zitje, normale grootte, ongeveer 35 m2. Grote badkamer. Heel bijzonder: deze huisjes zijn omgeven door lotusvijvers, over een plankier loop je naar je huisje toe. Er zijn huisjes met twee eenpersoons bedden en huisjes met één tweepersoons bed.
  • Cebyok: naast de slaapkamer is er een aparte living. De stijl is hetzelfde als Teratai, maar veel groter, richting de 80 m2
  • Joglo deluxe: in grote lijnen hetzelfde als Cebyok, maar dan nog ruimer.
  • Joglo grand deluxe: ongeveer gelijk aan Joglo deluxe, maar: hier is een privé-zwembad (een grote plungepool eigenlijk, maar u kunt geen baantjes trekken)
  • Limasa: 2 slaapkamers en een aparte living, zoals te verwachten: groot
Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • WiFi
  • Mooie zithoeken bij de receptie, heel sfeervol
  • Buggy (golfkarretje) om u naar uw huisje te brengen
  • Er is geen algemeen zwembad
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.