Mambal, Homestay

Bali

Logeren bij de mensen thuis. Niet de luxe van een sterren-hotel, maar wel kennis maken met het ware Balinese leven in een schone kamer. Eigenaresse Komang spreekt Engels en ontvangt u met open armen.

Locatie

In het dorp Mambal, waar geen hotel te vinden is. Het is een typisch Balinese leefomgeving. Een dorp, met landerijen en een markt. Het ligt op 40 minuten rijden vanaf Ubud.

Accommodatie

 

Twee kamers op het eigen erf heeft de familie in gebruik als gastenruimte voor reizigers. In de ene kamer staan twee losse bedden. Verder staat er een kastje. Er is een fan, geen airco. In de badkamer is een douche met koud water, een wc en een wasbak. In de andere, nieuwere kamer zijn vier slaapplaatsen. Hier is airconditioning. Ook hier een badkamer met koud water, wc en wasbak. In beide kamers kan een matrasje op de grond worden gelegd, dat als extra bed kan dienen.

De familie heeft het geheel leuk aangekleed. Mineraalwater en handdoeken zijn trouwens inbegrepen. Voor de kamer is een terras met kussens en een lage tafel erop. Hangend in de kussens kunt u eens goed kijken hoe het dagelijks leven van een Balinees verloopt. In de tuin van het huis staat ook een altaar. Grootouders en kinderen lopen op het erf rond. Er wonen 8 gezinnen op dit stukje grond.

Voorzieningen

De maaltijden gebruikt u bij de familie. 's Avonds is het diner met oorspronkelijke Balinese gerechten op de patio voor uw kamer. Er kunnen bezoekjes in de omgeving geregeld worden, bijvoorbeeld naar het dorp, naar de markt, naar een rivier waar de mensen zichzelf en hun kleding wassen, naar het boerenland.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën