Kediri, Grand Surya Hotel

Java

Een prima plek om de lange rit van Jogyakarta naar Malang te onderbreken. Het is een modern hotel met goede service. U verblijft echt in Kediri om de reis in tweeën te breken, niet omdat het zo'n boeiende plek is.

Locatie

In het hart van de typische Indonesische stad Kediri. Er zijn winkelcentra en restaurants in de omgeving. De stad is echt gericht op de lokale Indonesische bevolking, niet op toeristen. Dus geen souvenirswinkeltjes en toeristenrestaurants, maar het echte Javaanse stadsleven. Het hotel ligt aan een drukke weg, maar in het hotel zelf merkt u daar niets van. Er is een moskee vlakbij, dus neemt u eventueel oordopjes mee als u niet vroeg gewekt wilt worden.

Accommodatie

 

Het hotel heeft 166 kamers die onderverdeeld zijn in 152 superior kamers, 8 deluxe kamers en een aantal suites. De superior kamers zijn prima. Ze beschikken over airconditioning, televisie, minibar en een waterkoker. Behalve het bed staan er ook een fauteuil en een bureau in de superior kamers. In de badkamer is een badkuip met een douche erboven. De superior kamers bieden uitzicht over de stad.

Er zijn 8 deluxe kamers in de hoek van iedere verdieping. Heel ruim zijn deze. Qua inrichting zijn ze bijna gelijk aan de superior kamers. Alleen zijn de douche en het bad gescheiden en het is ruimer.

Er zijn 4 juniorsuites met een woonkamer en separate slaapkamer. Ze zijn echt mooi. Ook in de suites zijn er een aparte douche en bad.

Tot slot zijn er nog 2 Presidential Suites, die als extra nog een eetkamer hebben. Ze zijn groter dan de juniorsuites.

 

Voorzieningen

Op de eerste verdieping is een zwembad. Hier kunt u badhanddoeken verkrijgen. Er is ook een kinderbad. In het business centrum van het hotel kunt u mailen. Maar er is ook wifi in de openbare ruimtes. Er is een restaurant met een Indonesisch, Oriëntaals en westers menu. In de coffeeshop wachten koffie en gebakjes op u; de menukaart is redelijk uitgebreid. Voor een alcoholisch drankje of een verfrissing kunt u terecht in de Bar Lounge. 's Avonds wordt hier geregeld piano gespeeld. Er is een fitness en spa met sauna, aromatherapie en massage. De prijzen zijn gunstig, dus heeft u geen zin om de stad in te gaan, dan is een spabehandeling een aanrader!

Omdat het hotel 9 etages hoog is, is er natuurlijk een lift. Roomservice en wasservice zijn aanwezig. Kluisjes zijn er bij de receptie en in suites.

4 keer per maand mogen individuele gasten van het Grand Surya Hotel de sigarettenfabriek van Grand Surya bezoeken. Dat is echt een aanrader. Zo leuk om te zien hoe honderden vrouwen razendsnel de kreteksigaretten rollen. Vraagt u zeker even bij de receptie of de mogelijkheid om de fabriek te bezoeken toevallig tijdens uw verblijf is.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën