Gili Trawangan, Ombak Sunset Hotel

Lombok

Luxueus, fraai, groot en zeer comfortabel is dit resort aan de stille westkust van Gili Trawangan. En zoals de naam al aanduidt: als de weergoden meewerken maakt u hier een prachtige zonsondergang mee. De fraaie kamers zijn ondergebracht in wooneenheden en in bungalows. Dit is een hotel dat geschikt is voor reizigers, die een groot hotel prettig vinden (veel faciliteiten en ruimte). Degenen die liever een kleinschalig hotel willen: keuze genoeg, zie de andere hotels.

 

Locatie

Aan de stille westkust (zonsondergang!), aan het witte zandstrand. Ongeveer 20 minuten fietsen naar de andere kant, waar veel restaurants (en drukte) zijn. Opmerking: niet ’s avonds fietsen, er is geen verlichting.

Accommodatie

Er zijn in totaal 160 kamers. Een deel van de kamers is in zgn wooneenheden ondergebracht (3 verdiepingen), dit zijn de Deluxe terracerooms en de Agung Oceanview rooms. Alle andere kamertypen zijn in bungalows gelegen in de fraai aangelegde tuin.

 

Kamertypen:

  • Deluxe terrace

Deze kamers zijn gevestigd in een wooneenheid. De kamers zijn ruim en heel mooi. Er zijn alleen zgn. double rooms (tweepersoonsbed). Maar: elke kamer heeft ook nog een groot rustbed, zo groot als een tweepersoonsbed! Dus ideaal voor gezinnen met kinderen (2 maximaal op dat rustbed).

 

  • Island bungalows

Mooie bungalows van het type 3-onder-1-kap, laagbouw. Vóór de bungalow is een ‘platje’ met bank, waar u van de mooie tuin kunt genieten. De kamer heel ruim, om het bed heen zijn draperieën (gordijntjes), wat het heel lieflijk maakt. Prachtige hardhouten vloeren. De badkamer is heel leuk: buiten (wasbak, toilet en douche zijn overkapt).

 

  • Sunset bungalows

Dit bungalowtype is gelijk aan de Island bungalows met dit verschil: deze bungalows zijn vrijstaand.

 

  • Agung Oceanview

Dit kamertype is in een van de wooneenheden, de kamer is echt ruim, groter dan de deluxe terrace-rooms. Heel leuk: de draperieën om het bed. En vanaf het balkon heeft u zicht op zee.

 

  • Two bedroom suites

Een bungalow: en wat voor één! Met mooie gebeeldhouwde deur. Het is een grote bungalow, in het midden is het zitgedeelde, zeer stijlvol ingericht, met mooie decoraties. Aan weerszijden daarvan zijn slaapkamers (1 double, dus met tweepersoonsbed en 1 twin-slaapkamer, 2 bedden dus). 

Voorzieningen
  • Prachtige, grote lobby, de uitstraling is chique en antiek. Fraaie schilderijen sieren de muren. Zeer mooi, ook om heerlijk in een van de zithoeken weg te kruipen en een boek te lezen. Je strijkt hier voor je plezier neer
  • 2 restaurants, waaronder 1 op het strand
  • Fantastisch zwembad, enorm groot, met nog ‘zijbadjes’, onder andere voor kinderen. U kijkt vanaf uw ligbed over het zwembad heen naar de zee
  • Fietsen zijn te huur, in ongeveer een uur fietst u het eilandje rond. En naar het drukke gedeelte van Gili Trawangan, met de vele restaurantjes, rijdt u ongeveer 20 minuten.