Gili Trawangan, Jambuluwuk Ocean Resort

Lombok

Op Gili Trawangan is het inmiddels redelijk druk aan het worden maar hier verblijft u in het rustige deel van het eiland. Kenmerkend voor dit hotel: alle kamers zijn in kleine wooneenheden ondergebracht, waarvan een groot deel typische lumbungdaken hebben (stijl van de Sasaksbewoners op Lombok). Wonderlijk: grote beelden van olifanten, zebra’s, gorilla’s, zwijnen, enz. in de tuin. Het hotel is geschikt voor een ieder, het is ook gericht op kinderen.

Locatie

Aan de noordkant van het eiland: waar het nog niet zo roerig is als aan de oostkant van het eiland! Wij vinden deze locatie een aanrader, mede omdat in het noorden de beste snorkelplekken zijn wanneer u zo vanaf het strand wilt snorkelen.

Accommodatie

Kenmerkend voor dit hotel: alle kamers zijn in kleine wooneenheden ondergebracht, die allen de typische lumbungdaken hebben (stijl van de Sasaksbewoners op Lombok). Wonderlijk: grote beelden van olifanten, zebra’s, gorilla’s, zwijnen, enz. in de tuin. Het hotel is geschikt voor een ieder, het is ook gericht op kinderen.

 

Kamertypes:

  • Deluxe premier rooms: gelijk aan de deluxe garden rooms, maar de ligging is beter: of uitzicht op het zwembad of richting het strand (maar niet aan het strand). 
  • Familyroom: ruime kamer en badkamer, in de ruime kamer is plaats genoeg voor de bedden voor 4 personen: 1 tweepersoons bed en 2 eenpersoonsbedden. 
  • Premier beachfront suites: deze liggen aan het strand. Het zijn 4 geschakelde kamers, dus 4-onder-1-kap. Iedere kamer heeft een terrasje, uitkijkend op zee. De kamer is ruim, met groot tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed. De badkamer is wel heel mooi!
Voorzieningen
  • Zwembad, mooi, grappig is de boeg van een schip (kinderen zullen dit leuk vinden)
  • 3 Restaurants, waaronder het restaurant in de voorsteven van het ‘schip’ bij het zwembad. Ook bij het eigen strand kunt u heel fijn eten, evenals de eetgelegenheid bij de lobby. Het lijkt er op dat er een overcapaciteit is, gezien de grootte van het hotel; kennelijk mikt men op gasten buiten het hotel (hoewel het afgelegen ligt)
  • Fietsen zijn te huur: aanrader!
  • Er is een ruimte met een biljart, waar ook een kinderspeelhoekje is ingericht.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën