Gili Nanggu, Pulau Nanggu Cottages

Lombok

Het prachtige, kleine, bounty-eilandje Gili Nanggu heeft als een van de weinige zuidelijke Gili’s een hotelletje. Vanaf het strand kunt u heel mooi snorkelen op verschillende plaatsen, zo vanaf het strand. Het past lang niet bij iedereen om hier te logeren, het is een eenvoudig hotel. Misschien leuk om 1 nacht hier te slapen en daarna 1 nacht in het luxueuzere Cocotinos in Sekotong op het "vasteland".

Locatie

Op het prachtige eilandje Gili Nanggu, dat slechts 12 hectare groot is. Dit kleine hotel beslaat een kwart van het eiland, 3 hectare. Het is dus heel ruim opgezet. Gili Nanggu is bereikbaar vanaf Sekotong, u vaart er in 10 minuten naar toe. Ook kunt u vanaf de haven van Lembar er naar toe varen, de tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Accommodatie

Alle kamers zijn vrijstaand en liggen bij of aan het strand. Er zijn uitbreidingsplannen, het is niet duidelijk hoe/wat/wanneer. De foto’s suggeren wellicht meer luxe dan ze bieden, het niveau is geen middenklasse.

 

Kamertypen:

  • Standard cottages: er is geen airco, wel een kleine ventilator. Er zijn er 6 (2 met 2 aparte bedden, de overige hebben tweepersoons bedden). Aan de voorkant beneden is een grote open ruimte met een grote zitbank. Beetje kaal, je gaat daar niet echt zitten. Daarachter een eenvoudige badkamer. Er is geen heet water, wel (koudwater)douche en toilet. Boven: er ligt zeil op de grond (krult hier en daar om), er is een klamboe om het bed of de bedden heen. Om naar het toilet te gaan moet u eerst  naar buiten, de trap af, omlopen naar de voorkant om in de badkamer te komen. Is niet handig.

  • Seaview cottages, er zijn er 4. Deze zijn in feite gelijk aan de standard cottages, leest u de beschrijving hierboven. Het verschil is: hier is een leuk balkon met 2 stoelen.

  • Bungalows, er zijn er 7. 5 bungalows met tweepersoonsbedden, 2 bungalows met 2 aparte bedden. Dit kamertype bevelen we aan, want er is airco (toch wel heel prettig!). Tussen de bomen heen ziet u het strand en de zee (ongeveer 20 meter afstand). Heel idyllisch. Deze huisjes hebben alleen een benedenverdieping, ze zijn ook vrijstaand. Er is geen klamboe (niet nodig, ivm airco). De wastafel is niet afgescheiden van de kamer, is in een nis. De badkamer biedt wel privacy met het toilet en de douche.

 

Voorzieningen

Er is een restaurant waar men eenvoudige maaltijden serveert. Het ontbijt bestaat uit geroosterd brood en jam (en als u een eitje vraagt kan dat ook). Een Indonesisch ontbijt is ook mogelijk.

 

U kunt snorkels huren. Er is geen duikschool, maar als u wilt duiken regelt men dat bij het hotel aan de overkant, het Cocotinos.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën