Garut, Kamojang

Java

Houten huizen, door de hoteleigenaar villa’s genoemd, liggen verspreid over het glooiende en weidse hotelgebied. Elke villa heeft 3 of 4 slaapkamers en een woonkamer(tje). Het ziet er allemaal lieflijk uit, vooral omdat de huisjes van hout zijn opgetrokken. Het ligt in de regio Bogor, dus niet in het stadje. Vanaf de botanische tuin is het ruim een half uur rijden. Wij vinden het een leuk hotel, een nadeel kan voor sommigen zijn dat het afgelegen ligt.

Opmerking: in de weekends (vrijdag tot zondag) zijn er veel families uit Jakarta of Bandung. Als u tijdig boekt, dan is beschikbaarheid bijna nooit een probleem. U moet wel rekening houden met kindergeluiden. Door-de-weeks verhuurt men de huizen (gedeeltelijk) aan bedrijven, die er hun seminars houden.

Locatie

Ruim een half uur rijden ten zuiden van Bogor. De ligging is mooi, in groen gebied. Je hoort wel de weg, dus auto- en brommergeluid, niet echt storend. In alle vroegte kunt u de moskee horen, de oproep tot gebed duurt niet zo lang.

Accommodatie

 

  • Voor de meeste villa’s geldt:
    Er zijn 25 villa’s met in totaal 87 kamers. De villa’s hebben meerdere kamers, een deel heeft 3 slaapkamers, andere hebben 4 slaapkamers. De villa wordt voor 1 groep(je) verhuurd, u verblijft dus niet met vreemden in een villa. Bent u met twee personen, dan krijgt u toch een villa met 3 slaapkamers. De villa’s zijn leuk en netjes ingericht, bijna alles is van hout, zowel binnen als buiten. De villa’s staan verspreid over het toch vrij weidse glooiende hotelterrein. Elke villa heeft 2 woonlagen: beneden is een woonkamer met keukentje en een slaapkamer. Boven zijn 2 of 3 slaapkamers. Er zijn kamers met twee aparte bedden en kamers met 1 tweepersoons bed.
  • Er is 1 villa, die een stuk groter is: de woonkamer is aanzienlijk groter, er zijn 4 slaapkamers. Het grote verschil zit hem in het privé-zwembad!
Voorzieningen
  • Er zijn 3 zwembaden voor alle bewoners (per cluster een zwembad)
  • Er is gratis WiFi.
  • Over het terrein verspreid zijn kinderspeeltuigen. Grote dierenbeelden sieren de tuin (zebra’s, giraffen, enz. wellicht wat wonderlijk, maar tussen Bogor en Bandung is een safaripark, dat de inspiratiebron was voor de eigenaar)
  • Er zijn faciliteiten voor seminars (zowel vergaderruimten als indoor- en outdoor-activiteiten).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.