Tomohon, Gardenia Hotel

Sulawesi

Logeren in de botanische tuin van dokter Leonard en zijn vrouw Bernadette: een ervaring die u nooit zult vergeten. Het echtpaar heeft een tuin aangelegd van 2 ½ hectare! Maar liefst 10 tuinmannen zijn er voor nodig om de tuin te onderhouden. En dan moet u bedenken dat er slechts 12 kamers zijn! Het is niet alleen een overnachtingsplaats, maar een ervaring.

 

Dokter Leonard is lange tijd directeur geweest van het plaatselijke ziekenhuis, nu is hij al enige tijd gepensioneerd. In 1991 hebben hij en zijn vrouw Bernadette het stuk grond, voorheen een rijstveld, gekocht en stap voor stap hun droom verwezenlijkt: een botanische tuin. Overal staan dan ook bij de bloemen, bomen en struiken de namen vermeld. U zult veel bloemensoorten zien, die u welbekend voorkomen, zoals begonia’s en petunia’s. In totaal zijn er 400 soorten.

Locatie

Buiten het stadje, in het landelijke gebied. Uitzicht op de vulkaan de Lokon. 

Accommodatie

Alle chalets en bungalows hebben bloemennamen!

De kamers hebben geen airconditioning, dit is niet nodig in dit koele klimaat.

 

De inrichting van de kamers is bewust wat sober gehouden, eigenlijk vinden we het niveau geen 3*, maar minder. Maar de nadruk ligt op de tuin, op de beleving.

 

Kamertypes:

  • 3 Chalets: deze 3 kamers zijn geschakeld, je zou kunnen zeggen: 3-onder-1-kap. Alles begane grond. De chalets zijn vrij ruim. Bij binnenkomst is een apart zitgedeelte en een aparte slaapkamer. De wastafel is in de slaapkamer, in de badkamer is het toilet en de douche. Vóór de chalets staan banken. Het uitzicht op de tuin is beperkt, als u dat belangrijk vindt boekt u dan een bungalow. 
  • 8 Bungalows: de bungalows zijn in lokale stijl gebouwd, Minahasa-stijl, en dus van hout, binnen en buiten. Ruime kamers! De badkamers zijn eveneens ruim, met mooi natuursteen betegeld. Elke bungalow heeft een groot balkon, waar een tafel en een paar makkelijke stoelen staan. Verse bloemen versieren de tafel! U heeft vanaf de bungalows een ruim uitzicht over de tuin. 
  • 1 Family bungalow: dit type bungalow is praktsich gelijk aan de andere bungalows, er is een extra kamer (1 kamer heeft een tweepersoonsbed, 1 kamer heeft 2 aparte bedden).

 

Voorzieningen
  • Een meer dan prachtig restaurant: uitzicht op de fraaie tuin en op de vulkaan de Tolon.
  • Spa.

 

Er is geen zwembad. 

 

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën