Pulau Weh, Freddy's

Sumatra

Wie een eenvoudige accommodatie met een 5*-sfeer zoekt, kan terecht bij Freddy’s! Hij is een beetje ver van huis, deze Zuid-Afrikaner, maar hij heeft een gezellig hotelletje op Pulau Weh gebouwd. En koken kan hij als de beste! Freddy’s biedt hutjes aan het strand en een goede mogelijkheid tot snorkelen voor de deur.

 

Locatie

Het ligt een beetje afgelegen, aan de noordwest kant van het tropische eiland Pulau Weh. Er zijn geen restaurantjes of winkeltjes in de buurt. Maar een restaurant mist u zeker niet, met de heerlijkheden die er in de accommodatie zelf te krijgen zijn. Het hotel ligt in een kleine baai, met één van de mooiste stranden van Pulau Weh. Pulau Weh is meer een onderwaterbestemming (duiken en snorkelen) dan een strandbestemming. Op het strand staan enkele ligstoelen. Snorkelen voor de deur is mooi! Het strand waaraan Freddy’s ligt heet Sumur Tiga. Aan de baai zijn geen andere accommodaties en er is geen algemene ingang, dus het strand is rustig.

Naar de haven is het ongeveer 45 minuten rijden, de luchthaven ligt op een kwartier rijden. Er is een islamitisch opleidingsinstituut voor kinderen vlak tegenover Freddy’s. Hier wordt geoefend voor de oproep tot gebed, dus als u uit wilt slapen, neem dan oordoppen mee. 

Accommodatie

Er zijn 13 kamers. Allemaal van eenvoudige lokale materialen gebouwd. Het is heel basic. In uw kamer staat een bed met een lakentje en er staat een kast. Heel prettig zijn de koelkast en de waterautomaat, zodat u altijd zuiver drinkwater heeft. Vanaf uw balkon waar een bankje staat en een hangmat hangt, heeft u een schitterend uitzicht over het strand en de zee. Er is geen airconditioning, het hutje is niet helemaal gesloten, dus de wind kan er doorheen waaien en er is een ventilator. Mocht u een klamboe willen lenen, dan kunt u dat aan Freddy vragen. Er zijn diverse familiekamers, voor maximaal 5 personen.

Onder de douche is er alleen koud water, maar u heeft wel een westers toilet.

Er zijn veel trapjes, dus u dient goed ter been te zijn als u hier verblijft.

Voorzieningen

Over twee ruimtes is het restaurant verdeeld. ’s Morgens wordt het ontbijtbuffet met lekkernijen uit allerlei windstreken in het bovenste restaurant geserveerd. ’s Avonds kunt u kiezen uit het a la carte restaurant met Italiaanse en Aziatische gerechten of het buffetrestaurant. Freddy maakt van het buffet elke dag een thema waarbij hij uitleg geeft over de gerechten: de ene dag Mexicaans, de volgende dag visbuffet, dan weer Italiaans en natuurlijk ook de regionale Indonesische keuken komt aan bod.

 

Er is wifi. Enkele spulletjes zoals zonnebrand worden verkocht. Uw kleding kunt u tegen betaling laten wassen. Snorkel- en duiktochten kunnen georganiseerd worden. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën