Tentena, Dolidi Ndano Resort

Sulawesi

Prachtig gelegen direct aan het Posomeer, volgens experts één van de schoonste meren ter wereld. De Nederlandse eigenaar van het hotel heeft ook een weeshuis dat naast het hotel is gelegen. Een groot deel van de opbrengsten van het hotel gaan naar het weeshuis en kansarme kinderen in Tentena en omgeving.

Locatie

Het hotel is prachtig gelegen direct aan het Posomeer en vlakbij het dorpje Tentena. Het Posomeer ligt in Centraal Sulawesi op ongeveer 500 meter boven zeeniveau. De temperatuur is hierdoor aangenaam. Vanuit Tentena is het ongeveer 20 minuten rijden naar het hotel via een hele slechte weg. De ingang van het hotel ligt hoger dan het Posomeer, de kamers zijn tegen een helling aan gebouwd en zijn te bereiken via een trap.

Accommodatie

Het kleinschalige hotel beschikt over 2 deluxe kamers, 1 familiebungalow en een standaardkamer voor drie personen. De deluxe kamers zijn via een trap te bereiken. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Er is een badkamer met douche en toilet, maar verder zijn er geen faciliteiten. De familiekamer heeft 2 slaapkamers, een badkamer en een aparte zitkamer/keukentje.  Alle kamers beschikken over warm water. Ook deze bungalow is via trappen te bereiken.

 

Voor mensen die minder goed ter been zijn is dit hotel minder geschikt.

 

Voorzieningen

Er is een restaurant en in de kamers is wifi-internet beschikbaar. Vanuit het hotel worden boottochtjes georganiseerd en u kunt de school in Tentena bezoeken waar de weeskinderen les krijgen. 

Tentena is ook een goed uitgangspunt voor een 2-daagse tocht naar de Badavallei.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën