Medan, Deli River

Sumatra

Wat een verademing als ik na een stadstour, tussen de toeterende auto’s en brommertjes in Medan, bij hotel Deli River binnenstap. Muziek van de Andrew Sisters weerklinkt in de lobby en het hotel oogt als een koloniaal huis; ik voel me terug geslingerd in de tijd. De kamers zijn aangenaam, bij het zwembad kunt u lekker opfrissen of in één van de ligstoelen mijmeren. Een aangenaam begin van de reis over Sumatra, een aanrader voor mensen die niet zo nodig in de stad hoeven te verblijven. 

Locatie

Als er geen file is bent u vanuit het centrum van Medan en bezienswaardigheden zoals het Sultanspaleis en de Grote Moskee in een half uur rijden bij hotel Deli River. Vanaf de luchthaven van Medan doet u er ruim 1,5 uur over.

Het hotel is rustig gelegen. Het ligt wel aan een doorgaande weg, maar door de lange oprijlaan naar het statige gebouw toe heeft u geen overlast van het verkeer. Er zijn geen winkeltjes of restaurantjes in de buurt.

Accommodatie

 

Het Deli River Hotel is kleinschalig; er zijn slechts 14 kamers. Deze zijn met maximaal 4 kamers in een huis ondergebracht. Het geheel is ruim opgezet met een grote vijver en een groene tuin. Er zijn wel veel trappetjes, dus u dient wel goed ter been te zijn.

Er zijn 4 kamertypes. Het eenvoudigste kamertype is de deluxe kamer en die is prima. Een comfortabel bed (double of twin), twee stoelen, een bureautje, een televisie (oké, wel een ouderwetse), airconditioning en een waterkoker zijn in iedere kamer te vinden. Voor de kamer is een ruim balkon met ook nog 2 stoelen.

Er is een douche.

De luxere kamertypes zijn de superdeluxe kamers, de honeymoonkamers en de familiekamers.

 

Voorzieningen

Het Deli River Hotel heeft een zwembad waar enkele ligstoelen staan. In de ruime tuin staan diverse speeltoestellen voor de kinderen, zodat dit hotel ook een aanrader voor gezinnen is. Er is een restaurant: Omlandia. Dit is genoemd naar een Groningse studentenvereniging waarvan de leden niet uit Groningen, maar uit het omliggende deel van de provincie kwamen. Wifi is er door het hele hotel. Wasservice en roomservice biedt Deli River eveneens.

De service is in het restaurant is behoorlijk langzaam; maar ach: u heeft vakantie!

 

Nogmaals: u zit buiten de stad. De één zal dat heerlijk vinden, de ander wil ’s avonds zelf een restaurantje zoeken en het stadsleven bekijken. Hotel Deli River is geschikt voor degene die niet in de drukke stad wil verblijven; heerlijk om bijvoorbeeld bij  te komen na een lange intercontinentale vlucht.

 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën