Manado-kust, Cocotinos Manado

Sulawesi

Het Cocotinos Manado is een bijzonder prettig hotel aan de kust buiten de stad Manado. Het ligt direct aan zee en recht tegenover het eiland Bunaken met het schitterende onderwaterrif, waar u vanaf Cocotinos naar toe kunt varen. Het hotel is gunstig gelegen ten opzichte van de luchthaven. Verwacht geen strand, dat is nergens aan de kust van het gebied Manado.

Locatie

Aan de Woribaai in het vissersdorp Kima Bajo. Hotel Cocotinos kijkt prachtig uit over het Nationale Marinepark Bunaken. Het is het dichtstbijzijnde kusthotel bij de internationale luchthaven van Sulawesi (ruim een half uur rijden). De stad Manado ligt ten zuid-westen van het hotel, op ca. een uur rijden. In de omgeving (rondom Bunaken-island) kan erg mooi gedoken en gesnorkeld worden. Op het stuk grond van Cocotinos staan vele hibiscusbomen. Het hotel ligt in het dorp, het kan zijn dat u vroeg in de ochtend last heeft van het verkeer (gratis oordoppen bij de receptie, hoewel het allemaal heel erg meevalt).

Langs een deel van de hotelkust is een soort golfbreker.

Accommodatie

 

Er zijn diverse kamertypes beschikbaar, iedere kamer beschikt over air-conditioning en ventilator, televisie, een kluisje en in de badkamer een föhn, shampoo/shower gel en handdoeken.

De badkamers zijn heel ruim!

 

Kamertypen:

 

  • 8 Garden rooms. Deze kijken, zoals de naam al zegt, uit op de tuin. De kamers zijn ondergebracht in een wooneenheid (4 kamers) en in zgn. 2-onder-1 kap huisjes (4 kamers). Iedere kamer beschikt over twee bedden en een sofa, die als extra bed kan worden gebruikt. De meeste kamers hebben ook een hoog plafond (door het puntdak). Op het eigen balkon kunt u uitkijken op de prachtige tropische tuin met direct of indirect uitzicht op de zee. De kamers zijn 38m² groot.  
  • 4 Garden rooms, maar deze hebben uitzicht (ook op tuin) op zwembad of zee. Deze kamers zijn hetzelfde ingericht als de overige garden-rooms. Elk met een king-size bed of twee aparte bedden. Ook hier kan de sofa als extra bed dienen. Wat wel verschillend is, is dat deze kamers ook onderling verbonden kunnen zijn met een tussendeur, indien u dat wilt gebruiken. Ook deze kamers zijn 38m² groot.  
  • 8 Wateredge rooms: de inrichting is weer praktisch gelijk aan bovenstaande types, het uitzicht is duidelijk anders: direct op zee. De kamergrootte van de water’s edge-rooms is 40m².  
  • 2 Suites: de posi-posi suite en de kano-kano suite. Beiden beschikken over een aparte slaap– en woonkamer die prachtig Indonesisch ingericht zijn. Aan de slaapkamer is de badkamer met douche en een rond bad. In de badkamer kijkt u vanuit het bad ver uit over zee. De suites beschikken ook over een eigen balkon waar u ’s avonds samen met uw partner, al luisterend naar het geluid van de zee, kunt genieten van de zonsondergang met uitzicht op de slapende vulkaan Manado Tua. De suites bevinden zich boven de wateredge rooms (dus mooi uitzicht). De oppervlakte van de gehele kamer is 70m².

 

 

Voorzieningen
  • Bij Cocotinos Manado kunt u heerlijke lokale of internationale gerechten proeven bij Deho bar & restaurant. Tijdens het eten kunt u ver uitkijken over zee. Als het weer het toelaat kunt u genieten van uw maaltijd  onder de sterrenhemel, maar er is ook altijd een houten overkapping als u dat liever heeft. 
  • Verder biedt Cocotinos Manado heerlijke massages en packages aan in de Laleina spa. Ook kunt u er duiken bij het nabij gelegen duik-center.  
  • Heel mooi zwembad, hier vandaan kijkt u uit over zee. Ligbedden staan er ook.
  • Er is gratis Wifi.
  • Duikcentrum voor duiken en snorkelen. Cocotinos ligt recht tegenover Bunaken en Siladen, dus hier vandaan kunt u tochten maken naar de prachtige onderwaterwereld in Bunaken Marine National Park.

 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën