Bunaken-eiland, 2 Fish Resort

Sulawesi

Dit verrassend leuke middenklasse-hotelletje aan de oostkust van het eiland heeft leuke cottages, die in een halve cirkel rond het zwembad zijn gebouwd. Heel leuk is de overkapping, waaronder, op het zand, enorm grote en kleurrijke Fatboy-zitzakken zijn neergezet, waarop u heerlijk kunt neerploffen, met uitzicht op zee. Vanaf de kust loopt u zo de zee in, na een stukje lopen over de zandbodem komt u bij schitterende koralen met alle soorten vis. Zwemt u nog een stukje verder, dan komt u bij de ‘wall’. Fantastisch!

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Bunaken te gaan.

Locatie

Aan oostkant van het eiland; er is hier geen (of nauwelijks) strand, het is mangrovekust. De oostkant is vrij vlak, geen of nauwelijks hoogteverschillen. Bunaken maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, waarin 5 eilanden liggen, waaronder Bunaken-eiland. Dit eiland is het bekendst. Rondom het eiland is een ‘wall’ onder water, fantastisch voor duikers en snorkelaars. De rand van de muur (en de muur zelf) is begroeid met koralen, scholen vissen zie je onder je zwemmen, soms dichtbij, dan weer in de diepte.

 

Accommodatie

 

De cottages zijn vrijstaande houten huisjes, met balkon. Ze zien er leuk uit en staan in een soort halve cirkel om het zwembad. Ziet er heel vriendelijk uit. Ook van binnen is alles hout, zowel de muren als de vloeren. Heeft een natuurlijke uitstraling. Erg leuk: behalve twee stoelen op het balkon, hangt er ook een hangmat!

 

Er zijn in totaal 14 kamers:

  • 3 Superior cottages: Redelijk ruime kamers, nette bedden, verder geen luxe, maar ze zijn absoluut keurig. Er staan een tweepersoons bed en een eenpersoons bed in. De badkamer is netjes, eenvoudig. Douche met warm water. Er is een fan aanwezig.
  • Familyroom: Er is 1 superior cottages die groter is, daar staan 2 eenpersoons bedden en een tweepersoons bed (in dezelfde kamer).
  • 6 Standard cottages: De kamers zijn aan de kleine kant, het is net aan. De badkamer is netjes, eenvoudig. Douche met warm water. De standard cottages hebben geen airco, alleen een ventilator.
  • 4 Standard rooms: Geschakelde kamers, even groot als de superior cottages, dus een tweepersoons bed en een eenpersoons bed. Er zijn twee kamers met connecting door (tussendeur), geschikt voor gezin. Dit kamertype heeft een ventilator, geen airco. 
  • Enkele budget rooms: Deze bieden we niet aan, te ‘mager’.

 

Voorzieningen
  • Duikcentrum, waar ook snorkelapparatuur kan worden gehuurd. Per boot vaart u naar prachtige duikplekken rondom het eiland. Snorkelaars kunnen prachtig snorkelen bijna voor het hotel, maar kunnen ook mee met de duikersboot.
  • Zwembad.
  • WiFi.
  • Restaurant.
  • Zitzakkenpleintje. 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op de eilanden. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën