Borobudur, Rumah Dharma

Java

Tandenpoetsen met uitzicht op de rijstvelden: een soort homestay bij de Borobudur, een monument van wereldformaat.

 

Locatie

Op slechts 300 meter afstand van de Borobudur, maar toch lekker rustig tussen de rijstvelden. In de verte kijkt u uit op vulkanen zoals de Merapi.

Accommodatie

 

Zeer kleinschalig en gemoedelijk: er zijn slechts 4 kamers. De kamers worden Joglo’s (bungalows) genoemd, naar de typische Javaanse dakconstructie. De kamers zijn ruim (6 bij 6 meter) en hoog. De kamers beschikken over airconditioning. In de badkamer (niet echt afgescheiden overigens, alleen maar een gordijntje ervoor) is een douche met warm water. Voor iedere kamer is een terrasje/tuintje met een bankje.

 

Voorzieningen

Er is een restaurant bij Rumah Dharma op een soort prieel. 's Avonds wordt er vaak een heerlijke rijsttafel geserveerd. Er is wifi. Heel leuk zijn de gratis fietsen die de gasten ter beschikking staan. De accommodatie heeft geen zwembad, maar tegen betaling kunt u zwemmen bij het Saraswati Hotel, op ongeveer 10 minuten fietsen van Rumah Dharma. Leuke activiteiten met locals uit de omgeving worden georganiseerd, zoals tofu maken, pottenbakken.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.