Blitar, Sri Lestari Hotel

Java

Eenvoudig hotel in Blitar.        

 

Locatie

Het hotel ligt in het centrum van Blitar, aan een drukke weg. Maar in het hotel merkt u niks van de drukte, het is hier heerlijk rustig. Er zijn veel winkels en restaurantjes in de omgeving, maar die bieden de westerse toerist niet zo veel; ze zijn echt op de lokale bevolking gericht. We adviseren om in het restaurant van het naastgelegen Tugu Hotel te eten. Vanuit Blitar kunt u de prachtige hindoeïstische tempel Candi Penataran bezoeken. De stad Blitar zelf is netjes. In het midden is nog een alun alun, grasveld, dat vroeger het middelpunt van de stad vormde. Er zijn veel Indonesische dagjesmensen, omdat de eerste president van Indonesië, Soekarno, hier gewoond heeft en begraven is.

   

Accommodatie

U komt binnen door de lounge van het luxe Hotel Tugu, dat is gevestigd in een prachtig historisch pand dat omstreeks 1850 gebouwd is. Vroeger was dit de woning van een vooraanstaande familie in Blitar. Vervolgens steekt u een parkeerplaatsje over met een gigantische oude boom en daar r liggen twee bijgebouwen met simpele kamers, dit is het Sri Lestari hotel. Het Tugu Hotel en het Sri Lestari Hotel worden vaak onder één noemer verkocht. Wij splitsen het hotel op, omdat het zo verschillend is en wij beschrijven hier de eenvoudige kamers van het Sri Lestari Hotel.

In totaal zijn er 45 kamers.

De Standar en Mungil Rooms bieden wij niet aan.

De 14 superior kamers raden we ook niet aan. Ze zijn erg simpel en in de badkamer is alleen een mandibak; geen douche.

Er zijn 12 deluxe kamers. De kamers zijn 20m2. Deze raden we minimaal aan voor uw verblijf in het Sri Lestari Hotel. Ze zijn gevestigd in hetzelfde bijgebouw als de superior kamers met uitzicht op de parkeerplaats, waar overigens ook veel mooie bomen staan. De kamers hebben airconditioning en televisie. In de badkamer is een douche. De douche is enigszins onhandig gemonteerd; het toilet is ook meteen nat na een wasbeurt. Voor de deur staan twee stoeltjes op het terrasje of de galerij. De kamers bevinden zich op de begane grond of de eerste etage.

In een ander bijgebouw zijn nog 8 Executive kamers. Ze zijn 30m2 groot. Deze zijn ook geschikt voor uw verblijf in dit hotel. Binnen staan 2 stoelen. Er is televisie, airconditioning en als extra ten opzichte van de deluxe kamer een minibar. De badkamer is halfopen. Er is een verzonken ligbed met een douche erboven.   

 

Voorzieningen                                                               

De gasten van hotel Sri Lestari kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen Tugu Hotel. In het restaurant The Colony worden gerechten uit de Indonesische, Chinese en westerse keuken geserveerd. Kluisjes zijn te huur bij de receptie. Er is wifi en er is een businesscenter. Roomservice is mogelijk tot 22.00 uur en er is ook laundryservice. 

Locatie

Het hotel ligt in het centrum van Blitar, aan een drukke weg. Maar in het hotel merkt u niks van de drukte, het is hier heerlijk rustig. Er zijn veel winkels en restaurantjes in de omgeving, maar die bieden de westerse toerist niet zo veel; ze zijn echt op de locale bevolking gericht. We adviseren om in het restaurant van het naastgelegen Tugu Hotel te eten. Vanuit Blitar kunt u de prachtige hindoeïstische tempel Candi Penataran bezoeken. De stad Blitar zelf is netjes. In het midden is nog een alun alun, grasveld, dat vroeger het middelpunt van de stad vormde. Er zijn veel Indonesische dagjesmensen, omdat de eerste president van Indonesië, Soekarno, hier gewoond heeft en begraven is.

Accommodatie

U komt binnen door de lounge van het luxe Hotel Tugu, dat is gevestigd in een prachtig historisch pand dat omstreeks 1850 gebouwd is. Vroeger was dit de woning van een vooraanstaande familie in Blitar. Vervolgens steekt u een parkeerplaatsje over met een gigantische oude boom en daar staan twee bijgebouwen met simpele kamers, dit is het Sri Lestari hotel. Het Tugu Hotel en het Sri Lestari Hotel worden vaak onder één noemer verkocht. Wij splitsen het hotel op, omdat het zo verschillend is en wij beschrijven hier de eenvoudige kamers van het Sri Lestari Hotel.

 

In totaal zijn er 45 kamers.

  • De Standard en Mungil Rooms bieden wij niet aan.
  • De 14 superior kamers raden we ook niet aan. Ze zijn erg simpel en in de badkamer is alleen een mandibak; geen douche.
  • Er zijn 12 deluxe kamers. De kamers zijn 20m2. Deze raden we minimaal aan voor uw verblijf in het Sri Lestari Hotel. Ze zijn gevestigd in hetzelfde bijgebouw als de superior kamers met uitzicht op de parkeerplaats, waar overigens ook veel mooie bomen staan. De kamers hebben airconditioning en televisie. In de badkamer is een douche. De douche is enigszins onhandig gemonteerd; het toilet is ook meteen nat na een wasbeurt. Voor de deur staan twee stoeltjes op het terrasje of de galerij. De kamers bevinden zich op de begane grond of de eerste etage.
  • In een ander bijgebouw zijn nog 8 Executive kamers. Ze zijn 30m2 groot. Deze zijn ook geschikt voor uw verblijf in dit hotel. Binnen staan 2 stoelen. Er is televisie, airconditioning en als extra ten opzichte van de deluxe kamer een minibar. De badkamer is halfopen. Er is een verzonken ligbed met een douche erboven.   
Voorzieningen

De gasten van hotel Sri Lestari kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen Tugu Hotel. In het restaurant The Colony worden gerechten uit de Indonesische, Chinese en westerse keuken geserveerd. Kluisjes zijn te huur bij de receptie. Er is wifi en er is een businesscenter. Roomservice is mogelijk tot 22.00 uur en er is ook laundryservice. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.