Bira, Amatoa Resort

Sulawesi

Spectaculair gelegen op een klif in het uiterste zuidoostelijke puntje van Sulawesi. Vanaf het hotel kijkt u uit over zee. Het is lekker kleinschalig en knus.

De kamers zijn 4* waard, echter is de service en het eten van 3* niveau. Helaas is er ook wat achterstallig onderhoud; zonde, het was zo mooi gebouwd!

 

Locatie

Direct aan zee. Er is geen strand bij het hotel, dat ligt op een loopafstand van circa 5 minuten. Vanuit het hotel heeft u wel toegang tot de zee via een steile trap. Er zijn niet veel restaurantjes en winkeltjes in de omgeving van het hotel.

Accommodatie

Er zijn 7 bungalows. Alle kamers zijn net even anders. De faciliteiten in de kamers zijn wel grotendeels gelijk. Alle kamers beschikken over airconditioning, kluisje en koelkastje. De kamers zijn vrij sober, maar smaakvol ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van lokale stenen. In de badkamers is warm water.

De 3 standaard kamers zijn de kleinste kamers. Deze kamers hebben een marmeren bed dat laag bij de grond is gebouwd. Deze kamers zijn geschikt voor 2 personen.

Er is 1 deluxe kamer. Deze is vrijwel hetzelfde als de standaard kamer, maar is iets ruimer. Deze kamer is geschikt voor maximaal 3 personen.

De suites zijn nog ruimer en hebben een groot, gedeeld terras. De kamer is met houten meubels ingericht. Op het terras staat een heerlijke loungebank. Eén van de suites (de honeymoonsuite) heeft een bijzonder bed; deze heeft de vorm van een boot. Er is echt een oude boot gebruikt om het bed in te maken!

Tot slot is er een bungalow. Deze ligt een stukje apart van de rest en heeft dus ook veel privacy. De kamer is maar liefst 80m2 en het terras is 21m2. Het terras kijkt uit over een tuin. Er staan 2 losse bedden in.

  

Voorzieningen

Het Amatoa Resort heeft een zwembad. U kunt gratis gebruik maken van snorkelmateriaal om de onderwaterwereld direct voor het hotel te ontdekken. Het hotel kan ook een duik voor u organiseren. 

In het restaurant worden zowel Indonesische als Europese gerechten geserveerd. De specialiteit van het restaurant is vis. U kunt bij hotel Amatoa uw kleding laten wassen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.