Baturaden, Rosenda Hotel

Java

In een geweldig mooie bergachtige omgeving ligt het hotel Rosenda. Het is fraai gelegen tegen de helling van de oude vulkaan Slamet. De weidse uitzichten vanaf de kamers op de bergen en bossen zijn magnifiek. Het hotel moet het hebben van zijn mooie ligging en panorama’s, niet zozeer van de sfeer of het comfort. Het hotel oogt wat verouderd en ongezellig omdat er weinig andere gasten zijn, maar u krijgt er wat voor terug: de natuur. Om die reden hebben we het opgenomen.

 

Locatie

Het Rosenda ligt aan een rustige bergweg in Baturaden, circa een half uur rijden van Purwokerto, op 670 m boven zeeniveau. Het heeft een koel bergklimaat, ’s avonds kan het zelfs fris zijn. U vindt de bossen van Baturaden met zijn heetwaterbronnen van Pitu en restaurantjes op rijafstand van dit hotel.

Accommodatie

 

Alle kamers zijn verouderd en nodig toe aan een opknapbeurt. Ze hebben een balkon, met uitzicht op de bergen en rivier aan de ene kant, of op het dorp Baturaden en de parkeerplaats aan de andere kant. De kamers hebben flatscreen tv, koelkastje, waterkoker en thermoskan op de kamer. Er zijn 40 Deluxe kamers: 20 kamers hebben een tweepersoonsbed, 20 kamers hebben twee aparte éénpersoonsbedden. Er zijn 5 Familiekamers, die plek bieden aan een familie van 4 personen. De badkamers zijn klein en hebben een douche met toilet. Er is geen airconditioning op de kamers, dat heeft u hier niet nodig. ’s Avonds kruipt u onder de dekens, want het kan afkoelen.

Voorzieningen

Het grote restaurant een verdieping lager biedt uitzicht op de rivier en de bergen . Er worden gerechten geserveerd uit de Indonesische keuken. Het is geen bijzonder goed eten, en het ontbijt is karig. Voor het zwembad moet u langs de tennisbaan (buiten gebruik) wandelen, en twee trappen de helling af richting de rivier. 

Hier ligt het fraaie zwembad (hoewel niet altijd gevuld). 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën