Batu, Villa Hollanda

Java

Villa met schitterend uitzicht over Batu en zijn groene omliggende bergen. De kamers in de villa zijn erg eenvoudig: er staat een bed en er is een douche met warm water. Het hotel is een aanrader vanwege de persoonlijke sfeer en de geweldige fietsmogelijkheden!

 

Locatie

Net buiten het koele bergstadje Batu ligt het dorp Pesanggrahan, nog hoger op de berghelling. Het dorp heeft een straatje met wat lokale winkeltjes en restaurantjes en hoe hoger je klimt des te meer mooie villa’s u hier ziet. Vroeger woonden de Nederlanders hier al graag en nu hebben veel rijken uit Surabaya en Malang hier een tweede huis, evenals wederom enkele Nederlanders. Het uitzicht vanaf de villa is adembenemend mooi. Naar de dorpskern is het ongeveer een halve kilometer.

Accommodatie

 

Villa Hollanda heeft 10 kamers. Alle zijn gelijk. Er is geen airconditioning, maar dat is door de hoge ligging ook niet nodig. De kamers zijn basis ingericht. U heeft de keuze uit een tweepersoonsbed of twee losse bedden. Eventueel kan er een matrasje op de grond worden bijgelegd. In de badkamer is een badkuip met douche erboven. Er is warm water. Voor de deur van de kamer kunt u lekker buiten zitten; er staan twee stoeltjes en een tafeltje.

Voorzieningen

In Villa Hollandia kan men voor u koken, er is een ruimte waar gegeten kan worden, maar er zullen ook avonden zijn dat u naar het dorp loopt om daar bij de lokale eetgelegenheden te eten. Een zwembad is er niet, maar tegen geringe betaling kan er bij het Kartika Wijaya Hotel in Batu gezwommen worden. Wifi is aanwezig en massage kan door een oudere man of dame in het dorp verzorgd worden. Uw was kunt u ook laten doen.

 

De belangrijkste reden om in dit hotel te verblijven zijn de geweldige fietsmogelijkheden.

Zie ook onze bouwsteen “Fietsen over Java”.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.