Batu, Kartika Wijaya Hotel

Java

Prachtige art-deco accenten sieren dit stijlvolle koloniale hotel dat gebouwd is in 1891. Vroeger was dit het districtscommando van Nederlandse militairen, nu wordt u met open armen als gast ontvangen. Het Kartika Wijaya heeft mooie glas-in-lood ramen, een unieke architectuur en een adembenemend uitzicht op de bergen. Zo is er een museumruimte, schitterend ingericht en vol gehangen met bijzondere foto’s uit het verleden. Opvallend is ook de landkaart van Java van glas-in-lood, die boven de receptie hangt. Het hotel is omgeven door een mooie tuin.

Locatie

Op 2 uur rijden van de luchthaven in Surabaya en 20 minuten van Malang. Batu ligt 900 meter boven zeeniveau en is een klein en vriendelijk dorp. Batu is bekend om zijn plantenkwekerijen en appelboomgaarden.

Accommodatie

 

In totaal 83 mooie kamers. Deze zijn voorzien van fraaie meubels, televisie en badkamer met douche en toilet.

Er zijn moderate rooms en superior rooms in het oude hoofdgebouw. Deze beschikken over een televisie en waterkoker. In de kamer staan een sofa en een bureautje. Er is een klein balkon of terras bij, waarop geen stoelen staan. De badkamer is eenvoudig, er is een douche met warm water. Er is geen airconditioning in de kamers, maar dat is vanwege de hoge ligging van Batu ook niet echt nodig.

In de tuin staan wat cottages. Dit zijn 2-onder-1 kap huisjes; hier verblijven vaak Indonesiërs met de hele familie. De kamers in het hoofdgebouw zijn net zo leuk en minder rumoerig. Er zijn ook suites en executive cottages met 2 slaapkamers. De suites en executive cottages hebben wel airconditioning.

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Indonesische, Chinese en Europese keuken. Er is een zwembad met op de achtergrond een prachtig panoramisch uitzicht op de bergen. Roomservice en wasservice is er ook. Bij een kleine drugstore zijn wat toiletartikelen te koop. Het hotel heeft wifi in de lobby.

 

Ten slotte is er voor de kinderen een speeltuin. Binnen is de kidsclub.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën