Batu, De Daunan Guesthouse

Java

Een woonhuis met in de grote tuin waar ook veel planten worden gekweekt en groente wordt verbouwd, een aantal kamers. Heel gemoedelijk. Eenvoudig, maar sfeervol.      

 

Locatie

Het De Daunan Guesthouse ligt buiten het centrum van Batu. Het ligt in een kampung, u zult opvallen als toerist! De straat is ook rustig, het is een zijstraat van de drukke hoofdstraat van Batu naar Malang. U bent hier echt midden tussen de lokale mensen. De oppervlakte die waarover het De Daunan Guesthouse beschikt is vrij groot. Batu is bekend om zijn plantenkwekerijen, en dit hotelletje heeft ook zijn eigen kwekerij en verkoopt planten. Tevens is er een grote groentetuin. Iedere zaterdag gaat de eigenaar naar de markt om de groente te verkopen. Natuurlijk wordt het ook in eigen keuken gebruikt! Er is wel wat geluidsoverlast van een nabijgelegen moskee, en je hoort het verkeer; neem dus oordopjes mee.

Accommodatie

 

10 kamers heeft het guesthouse. De kamers zijn ondergebracht in verschillende huisjes in de tuin. Sommige zijn vrijstaand, andere 2-onder-1 kap. Sommige zijn van hout, andere van steen. Van binnen zijn de kamers ook allemaal anders.

9 kamers zijn geschikt voor 2 personen. Voor de deur staan 2 stoeltjes, maar in de tuin kunt u ook zitten. U heeft het echt het idee bij de lokale bevolking thuis te logeren.

Alle kamers hebben televisie, een ventilator en een waterkoker. Sommige kamers hebben airconditioning. In alle badkamers is een douche met warm water. Sommige kamers hebben daarnaast ook nog een mandibak.

De inrichting is simpel, maar doelmatig. En het is wel gezellig. Het sanitair is verouderd.  

Er is 1 kamer met 2 slaapkamers en een grote woonkamer.

 

Voorzieningen

In het restaurant bereidt men de heerlijkste Indonesische gerechten. Als u een eigen laptop meegebracht heeft, kunt u gebruik maken van gratis wifi, maar u mag ook de computer op het kantoortje gebruiken. Er staat een tafeltennis-tafel. Massage kan geregeld worden. Laundryservice biedt het guesthouse ook aan.

 

Geniet iedere middag rond 16.00 uur van de afternoon tea, die bij de kamerprijs is inbegrepen.   

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.