Bunaken-eiland, Bastianos Resort

Sulawesi

Dit resort ligt aan het zandstrand Liangbeach, vlakbij de pier die een heel eind in zee steekt. Het is een goed middenklasse hotel.

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Bunaken te gaan.

 

Locatie

Aan de zuidkant van het eiland gelegen, aan Liangbeach. Dit is eigenlijk het enige echte (licht zand) strand van het eiland. Erachter is de (begroeide) rotswand, waar het Bunaken Island resort tegenaan gebouwd is. Bunaken maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, waarin 5 eilanden liggen, waaronder Bunaken-eiland. Dit eiland is het bekendst. Rondom het eiland is een ‘wall’ onder water, fantastisch voor duikers en snorkelaars. De rand van de muur (en de muur zelf) is begroeid met koralen, scholen vissen zie je onder je zwemmen, soms dichtbij, dan weer in de diepte. Vanaf het Liang-strand loopt u zo het water in, het eerste deel zandbodem, en zwemt u over de koralen heen naar de wall.

Accommodatie

 

De kamers zijn geschakeld en verdeeld over twee verdiepingen.

 

Er zijn zowel double rooms (tweepersoons bed) als twin rooms (twee aparte bedden).

 

Dit hotel telt in totaal 28 kamers:

Wij bieden alleen de superior rooms aan, beachfront: de kamers hebben allen een balkon. De inrichting is heel netjes, fleurig met oranje accenten. Alles ziet er keurig uit. De superior rooms hebben airconditioning. 

 

Er zijn ook budget- en standardrooms, deze bieden we niet aan (hebben geen airco, maar een ventilator, is toch minder prettig).

 

Voorzieningen
  • Duikcentrum, waar ook snorkelapparatuur kan worden gehuurd. Per boot vaart u naar prachtige duikplekken rondom het eiland. Snorkelaars kunnen prachtig snorkelen bijna voor het hotel, maar kunnen ook mee met de duikersboot.
  • Grote ruimte op de bovenverdieping, die zeer leuk en gezellig is ingericht. Er zijn diverse zitjes, er staat een snookertafel en het restaurant is hier eveneens gevestigd. Leuk gedaan.
  • Restaurant: inclusief alle maaltijden en de dranken thee, koffie en water.
  • WiFi.
  •  Er is een zwembad.

 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op de eilanden. 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën