Bangka, Murex Island Resort

Sulawesi

Erg leuk, kleinschalig resort, vanuit alle bungalowtjes kijkt u zo uit op zee. Je hebt hier een echt bounty-gevoel. Het lichte zand is heel fijn (dat kan van strand tot strand verschillen). Er zijn heel weinig accommodaties op het eiland Bangka, wij vinden dit het leukste/ en het prettigst. Bangka is niet-toeristisch. Het is geschikt voor zowel duikers als snorkelaars. Duikers kunnen zoals rondom Bunaken wall-diven (rif met steile wanden), maar ook muckdiven zoals in Lembeh Strait. Snorkelaars kunnen zeker tot 150 meter uit de kust snorkelen, de koralen en vele visjes zijn prachtig. Per boot kunt u naar andere mooie snorkelplekken.

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Bangka te gaan.

 

Locatie

Het eiland Bangka ligt boven het noordelijkste puntje van Noord-Sulawesi, aan één van de mooie baaien daar. Het ligt pal aan zee, je loopt zo vanuit je huisje naar het strand en hup: het azuurblauwe water in. Vanaf de luchthaven nabij Manado wordt u door hotelpersoneel in ongeveer 1 ½ uur naar de boot gebracht, daar vandaan nog een half uur varen naar Murex.

Accommodatie

Alle kamers zijn in bungalows, er zijn twin rooms (twee aparte bedden) en double rooms (tweepersoons bed).
Iedere bungalow heeft airco, warm water vanuit de douche. In totaal zijn er 13 kamers:

 

-  9 Standard rooms, dit zijn vrijstaande bungalows. Heel grote kamers, eveneens ruime badkamer. Prima ingericht. En natuurlijk een balkon. De meeste bungalows hebben een klamboe om het bed (meer omdat het leuk staat).

 

-  2 Family-bungalows. Eigenlijk zijn het twee kamers, twee-onder-één-kap-type, met groot balkon voor beide kamers. Maar men noemt het family-bungalows; er zit namelijk een tussendeur tussen. Maar men verkoopt ze ook los van elkaar, dat kan ook. De kamers zijn vrij klein, als u niet als gezin reist, dan kunt u beter een vrijstaande bungalow boeken. Maar alles bij elkaar voor een gezin met twee (of drie, op extra bed) kinderen is het prima. De inrichting is netjes, wel eenvoudiger dan de vrijstaande bungalows.

Voorzieningen
  • WiFi
  • Restaurant: alle maaltijden zijn inclusief, evenals koffie, thee en water
  • Duikcentrum, staat goed aangeschreven (ook snorkelbenodigdheden te huur)
  • WiFi

 

Er is geen zwembad, u loopt zo de zee in.

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op de eilanden.