Bangka, Mimpi Indah Resort

Sulawesi

De huisjes van dit kleine strandhotelletje (slechts 4 kamers!) liggen langs het strand, u kijkt zo uit op zee. Het strand is niet breed, vooral niet bij vloed. De huisjes zijn gebouwd tussen de bomen, zo tussen de 10 en 20 meter vanaf het strand; je kijkt tussen de bomen door uit op zee. Het stuk bos is natuurlijk, dus geen aangeharkte en aangelegde tuin. De huisjes zijn in lokale stijl en met natuurlijke materialen gebouwd.  

 

Bangka is niet-toeristisch. Het is geschikt voor zowel duikers als snorkelaars. Duikers kunnen wall-diven (rif met steile wanden), maar ook muckdiven in Lembeh Strait (wel een stuk varen!). Snorkelaars kunnen zeker tot 150 meter uit de kust snorkelen, de koralen en vele visjes zijn prachtig. Per boot kunt u naar andere mooie snorkelplekken. Langs het strand is een huisrif.

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Bangka te gaan.

 

Locatie

Het eiland Bangka ligt boven het noordelijkste puntje van Noord-Sulawesi, dit hotelletje ligt aan één aan zee, aan een strand waar geen andere accommodaties zijn, u bent ook op uw hotel aangewezen. Het ligt pal aan zee, je loopt zo vanuit je huisje naar het strand en hup: het azuurblauwe water in. Vanaf de luchthaven nabij Manado wordt u door hotelpersoneel in ongeveer 1 ½ uur naar de boot gebracht, daar vandaan nog een half uur varen naar Mimpi Indah.

Accommodatie

 

Alle kamers zijn in bungalows, beter gezegd: huisjes. Er is geen airco in de kamers, maar er zijn fans (ventilator).  

De huisjes hebben houten vloeren, de douches hebben ook warm water.

De badkamers zijn wel heel mooi: met natuursteen, half rond, een deel is open (bovenkant).

Vóór alle bungalows zijn veranda’s: heerlijk hier zitten en uitkijken over zee.

 

Kamer/huisjestypen:

Er zijn 4 huisjes, redelijk ver uit elkaar. In iedere kamer kan een extra bed worden geplaatst (ook in de Family bungalow).

 

    • 3 Standard bungalows: Grote kamer, zo rond de 25 m2. Prima bedden, mooie houten vloeren. Zoals hierboven al vermeld: echt mooie en ruime badkamer (stoere stijl). Om de bedden zijn 'gordijntjes’, oftewel klamboe.
    • 1 Family bungalow: heeft 2 slaapkamers. De kamers zijn iets kleiner dan de 1-kamer bungalows, maar verder hetzelfde: prima dus.
Voorzieningen
  • WiFi
  • Restaurant (leuk gebouwd, ook weer met uitzicht op zee): alle maaltijden zijn inclusief, evenals koffie, thee en water
  • Duikcentrum (ook snorkelbenodigdheden te huur)
  • Wifi

 

Er is geen zwembad, u loopt zo de zee in.

 

 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op de eilanden. Waarschijnlijk is er vanaf 12 uur ’s nachts tot de vroege ochtend geen elektriciteit.