Banda Archipel, Banda Neira, Maulana hotel

De Molukken

Vroeger tijden herleven. Als je de baai binnenvaart is dit hotel meteen al de blikvanger; in koloniale stijl (geel pleisterwerk en ronde bogen) gebouwd door de vroegere ‘koning’ van Banda, zoals hij werd genoemd, de welbekende Des Alwi, inmiddels overleden. Hij heeft veel gedaan aan de bekendheid van de Banda-eilanden, met name Banda Neira. Zijn kinderen beheren het nu, evenals de stichting, die het cultureel erfgoed op de eilanden wil veiligstellen.

Grandeur is de uitstraling, als u zo onze foto’s ziet, met name de buitenkant. Dit hotel is echter niet luxe, het ademt wel sfeer uit. dat niet alles gladjes verloopt moet u maar op de koop toenemen (of hier niet naar toe gaan). We vinden het wel een aardig hotel, goed genoeg om op te nemen (vanwege de toplocatie, aan de baai en naast de haven en vanwege toch het gevoel van voorbije tijden. Deze accommodatie is door Des Alwi gebouwd in 1985, in de stijl van het begin van de vorige eeuw. Heel wat hoogwaardigheidsbekleders hebben hier gelogeerd, bij hun markante gastheer Des Alwi.

Locatie

Aan de baai, geweldig. En aan de achterkant aan een rustig straatje.

Accommodatie

Er zijn in dit toch uitgestrekte gebouw slechts 13 kamers, ondergebracht op de begane grond en op de 2de verdieping. Er zijn ook wat simpele kamers, de standard rooms, die nog opgeknapt moeten worden, tegen die tijd zullen er rond de 20 kamers zijn.

 

Kamertypen:

  • Deluxe rooms: deze kamers zijn redelijk ruim, er zijn kamers met tweepersoons bedden en kamers met twee aparte bedden (in ‘krullerige’ stijl). Er is weinig ‘sjeu’, leuke aankleding dus. Maar de kamers zijn wel goed. Badkamers zijn modern, met toilet, wastafel en warme douche (dat laatste kan ook wel eens niet zo zijn). Je moet wel je toilettas op de grond zetten…. Mmm.
  • VIP-rooms: deze zijn heel groot, je zou er met gemak 4 kamers in kwijt kunnen. Ze zijn ook echt voor de hoge pieten gebouwd (maar niets let u om u ook zo’n figuur te voelen, de prijs is natuurlijk stukken hoger). Het is een breed huis eigenlijk, met enorm terras, binnen ook een (veel te) grote kamer met zithoeken. Slaapkamer ook wel ruim, badkamer goed. Slaapkamer: alleen met tweepersoons bed. 
Voorzieningen
  • Open (overkapt) restaurant, met uitzicht op de baai en de Gunung (berg) Api
  • WiFi
  • Geen zwembad
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.