Banda Archipel, Banda Neira, Cilu Bintang Estate

De Molukken

Omgeven door koloniaal verleden: het Cilu Bintang ligt temidden van de historie van de VOC. Er direct tegenover ligt het fort Belgica, naast uw accommodatie de restanten van fort Nassau, aan de andere kant van het hotel is de vroegere sociëteit De Harmonie. Dit mooie, kleinschalige hotel is gebouwd in 2014, geheel in de stijl van de gebouwen van begin 20ste eeuw. Grote overkapte terrassen, waar je bijkomt van de vele indrukken die je opdoet in de Banda-archipel. De kamers zijn mooi, in de bijbehorende stijl ingericht. Het eigenaarsechtpaar heeft geprobeerd zo nauwgezet mogelijk het gebouw en de inrichting recht te laten doen aan het verleden. Eigenlijk is alles hier nieuw, maar het gevoel…… Dit hotel is om meerdere redenen een aanrader!

Opmerking over de classificatie: op meerdere punten vinden wij dit een 4* hotel, het gebouw, de kamers, ademen klasse uit. maar u bent op Banda, een afgelegen gebied. Als u dezelfde ‘volmaaktheid’ verwacht als in een economisch verder ontwikkeld gebied, dan wordt u misschien teleurgesteld. Kleine dingetjes wijken gewoon af: maar 1 badlaken en 1 gewone handdoek, ipv dubbel/ kraan badkamer kriebelig straaltje/ als je doucht is de hele vloer nat/ bovenlaken bed is te smal. Wel vraag gewoon extra handdoek, laken, enz, worden direct gebracht. Geen gemopper over futiliteiten, het is een heerlijk hotel.

Locatie

Even buiten het plaatsje, maar wel temidden van de historische gebouwen. Je loopt binnen 10 minuten naar de haven, waar de meeste reuring is.

Accommodatie

Er zijn slechts 10 kamers, allen in oude stijl ingericht. Er zijn 2 woonlagen. De bedden zijn zgn. hemelbedden (vitrage om het bed heen). Er zijn alleen tweepersoons bedden, maar als u twee aparte bedden wilt, dan zet men er een extra bed naast, zie één van de foto’s.

 

Kamertypen:

  • Standard rooms: de kamers hebben normale grootte. Er zijn alleen tweepersoons bedden. Badkamer is prima, alles is er.
  • Deluxe rooms: qua inrichting zijn ze gelijk aan de standard rooms, alleen ruimer. Heel prettig. Badkamer is ook iets groter. Er staat een extra bed in, er is ruimte voor, dus laat men dit staan.
  • VIP-room: Op de verieping boven. Er is een enorm groot terras met schommelstoelen (zoals toentertijd), een tafel met vier stoelen en twee ligbedden… fantastisch. De kamer: heel groot. Hier is een tweepersoons bed en een 2de bed, formaat twijfelaar. Badkamer: natuurlijk ook heel ruim. Fantastisch uitzicht op fort Nassau en de Guning Api (de berg die het hele eiland domineert).
Voorzieningen

Even buiten het plaatsje, maar wel temidden van de historische gebouwen. Je loopt binnen 10 minuten naar de haven, waar de meeste reuring is.

  • Buiten is het restaurant, overkapt. Uiteraard voor het ontbijt (Indonesisch en westers), u kunt hier ook uw overige maaltijden gebruiken als u wilt. Het eten is zo goed, dat reizigers van andere hotels hier vaak komen eten.
  • Grote ontvangstruimte met receptie en zitjes. Ook de koelkast staat hier, u mag gewoon pakken wat u wilt en u schrijft het zelf maar op in een schriftje (vertrouwen).
  • Aan de voorzijde, ingang, zijn ook terrasjes.
  • WiFi
  • Geen zwembad
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën