Sebatu, Hotel Bagus Jati

Bali

Zeer groene landelijke omgeving, overal kleine houtbewerkingbedrijfjes. Dat wil zeggen mannen onder een afdakje zitten stukken boomstam te bewerken tot een kunstwerk. Onder afdakjes zie je overal koeien staan. De berg is begroeid met bamboe (ontzettend hoog), bananenbomen, papaja, magnolia en palmen: kortom een sprookje.

Een verblijf van 2 nachten in dit hotel is aan te raden om echt te kunnen genieten van de omgeving en de faciliteiten. 

Locatie

Sebatu ligt niet ver van Ubud, een stukje noordelijker. Maar het hotel zit in de middle of nowhere en daarom moet u echt van rust houden. Er is in de wijde omgeving geen ander restaurant te bekennen dan die van het hotel. U kunt hier prachtig wandelen en de omgeving is jungle-achtig.

Accommodatie

De weg naar het resort is een stille oprijlaan.

Lobby met bankstel, rietendak en een soort uitkijk (overdekte) balustrade. Het kijkt uit op de berg: jungle-achtig. Er werd verteld dat er apen leven.

 

De villa's zijn solitair gebouwd aan de rand van het ravijn; ze staan op hoge palen. De weggetjes ernaar toe zijn supersteil. Het hotel biedt een shuttle service: op aanvraag ook voor het diner. Bent u slecht ter been dan kunt u hier toch moeilijk verblijven. Vanaf de weg naar de villa moet u een lange steile trap op en af. Langs de paden is alles heel mooi aangelegd met bloeiende struiken en vruchtdragende bomen.

 

De villa is betoverend mooi: woon/slaapvertrek: super kingsize bed met een ventilator erboven. Mahoniehoutkleurig meubilair: bureau met schrijfbenodigdheden , sierlijke wajangpoppen ter decoratie. Hang/legkasten, minibar verstopt achter dat mooie hout. De veranda is gescheiden van de woon/slaapkamer met een schuifdeur. Wel hele grote ramen zodat men toch het idee heeft van het buiten zijn: u kijkt uit op de jungle.

 

De veranda is heel groot: met een zachte bank en aan de andere kant een 2-persoons zitje met tafel.

Ook in de slaapkamer is een zitje. Het geheel is verder chique uitgevoerd: een Perzisch kleed in de slaapkamer, gestoffeerde schemerlampen, luxe zware gordijnen. Een sitetable met elke dag vers fruit, water en koffie/thee faciliteit. In de kamer is een kluisje.

De badkamer is zeer groot en van alle luxe voorzien: hoekbad, aparte douche, toilet en grote wastafel met alle kleine flesjes, zeepjes. Een ruim aanbod handdoeken: mini handdoeken bij toilet, extra op de wastafel en voor het bad ook ieder 2.

Voorzieningen

Om 15.00 uur free afternoon tea, om 16.00 uur is er Free Meditation.  Het meditatie gebouw is een ronde ruimte tussen de palmen. Naast de meditatieruimte is een natuurzwembad. Boven het zwembad ligt de spa en de fitnessruimte.

Het restaurant heeft ook een schitterend uitzicht: rondom ramen! Maar de menukaart biedt veel variatie en valt qua prijs best mee. Ook voor vegetariërs en visliefhebbers genoeg keuze. Het hotel biedt mogelijkheden voor excursies en wandelingen. Verder ook een groot aantal schoonheidsbehandelingen.

 

Eén van onze reizigers over hun verblijf in dit hotel:

Een aardige meneer legt de basisprincipes van het boeddhistische mediteren uit. Hij deed de eerste fase: "de ademhaling" voor en wij deden later met hem mee. Je keek uit over de vallei met de jungle. Daarna deden we de ogen dicht en moesten wij ons concentreren op onze eigen ademhaling. Stiekem genoten wij van de geluiden van de natuur : vogels, krekels en de rivier beneden. Een bijzondere ervaring voor mensen als wij: haastige westerlingen!

 

Tegen schemer kwamen er 2 man sterk de gordijnen dichtdoen en het bed openslaan in onze villa. De muggen kwamen toen ook: omslagdoeken en deet voldoen! De geluiden van de dag gingen over in die van de nacht! Andere insecten, apen? Kikkers? Grote vleerrmuizen vliegen af en aan. De paden zijn goed verlicht en er zijn ook zaklantaarns in de villa. Je wilt de prachtige sterrenhemel niet missen. We waren blij dat het inmiddels droog was! Anders hadden we de avondwandeling naar het restaurant moeten missen. Je hoort die nachtgeluiden ook als je in bed ligt: geen airco nodig want er is een aangename temperatuur. Je kunt een ventilator (groot) boven het bed aanzetten.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën