Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Het is één van onze favoriete excursies; een bezoek aan de olifanten van Sumatra. Wat zijn wij geraakt door dit bijzondere project dat in 2015 door lokale inwoners is opgericht. Verwaarloosde en mishandelde olifanten zijn opgevangen om in volledige vrijheid te kunnen leven.

 

Bij aankomst krijgt u een korte uitleg over de start en de initiatieven van dit project. Na de uitleg is het eindelijk zover, op bezoek bij de olifanten. In het uitgestrekte savanne-gebied leven ze in volledige vrijheid. Alleen ’s avonds worden de olifanten nog vastgezet, omdat de dieren getraumatiseerd zijn. Er wordt hard gewerkt en geld ingezameld om elke olifant een eigen verblijf te geven voor de nacht, maar helaas is dit niet van de één op andere dag gebouwd.

 

Samen met uw gids wandelt u door het gebied en daarna is het tijd om op safari te gaan! U ziet voornamelijk vergezichten, wilde planten en gekleurde bloemen. Maar er leven ook zwarte gibbons in dit gebied. Spot u ook deze levendige dieren?

 

Op het warmste moment van de dag gaat u terug naar het rangerhuis, waar u even kunt uitrusten en waar een lokale lunch wordt verzorgd. En dan terug naar de olifanten. U mag de olifanten gaan voeren! Een bijzonder moment om zo dichtbij en in contact met de olifanten te komen. Een ontmoeting om nooit te vergeten. Na het voederen kunt u zelf nog wat rondwandelen door de savanne, genieten van een kopje koffie of thee en daarna is het weer tijd om de jeep in te stappen richting het hotel.

 

Overnachting in Sipirok of Padang Sidempuan

Inclusief vervoer per jeep, lunch, vergunningen, lokale gids

 

Deze excursie kunt u ook vanuit Padang Sidempuan doen.