Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Gunung Tujuh (1 tot 3 dag(en)):
Vandaag maakt u een trekking naar de top van Gunung Tujuh, waar het meer Danau Tujuh is gelegen. Dit is het hoogst gelegen meer in Azië. De naam Tujuh (zeven) komt van de zeven heuvels die de vulkaan omgeven. U maakt een trekking van ongeveer 3 à 4 uur naar de top. Dit is circa 6 kilometer lopen naar een hoogte van 2000 meter. Het is een vrij zware trekking, aangezien de paden erg steil zijn. U loopt door een prachtig gebied met vele dieren en een bijzondere flora. Uw gids zal u wijzen op de vele dieren die er leven (of sporen daarvan). Rond het middaguur komt u aan bij het meer, hier gaat u lunchen. Vervolgens terug naar beneden, dit is ongeveer 2 uur lopen.
U kunt deze trekking ook verlengen tot een 2- of 3-daagse trekking, waarbij u overnacht in een tent.

 

Gunung Kerinci (2 dagen):
U maakt vandaag een trekking door de jungle op de helling van de vulkaan Kerinci. De Gunung Kerinci is de hoogste berg van Sumatra, 3805 meter. De omgeving is zeer ongerept, er zijn geen paden, maar uw gids zal een weg door de jungle banen. U ziet veel mooie, kleurrijke bloemen. En er leven nog veel zoogdieren en vogels in dit gebied, zoals apen, vogels, wilde zwijnen en tapirs. Er leven hier ook beren, panters en luipaarden, maar de kans dat u deze tegen komt is heel klein. Wel kan de gids u wijzen op sporen van deze dieren. Aan het einde van de middag maakt u kamp op. U overnacht in een tent op 3000 meter hoogte.

 

De volgende dag vroeg op, rond 4 uur, voor het vervolg van de trekking. Vandaag naar de top van de vulkaan, dit is nog ongeveer 3 uur lopen. Daarna naar beneden, terug naar de homestay.

 

Deze excursie is privé.

Inclusief lokale gids, lunch, mineraalwater en fruit