Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: uw gids zal u begeleiden tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend.

 

Dag 1 Bukit Lawang - Jungletrek

 

Tijdens uw tocht door het nationale park ervaart u de prachtige flora en fauna. Voor de trekking dient u goed ter been te zijn en een goede conditie te hebben; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Bespreekt u met de gids of u een lichte of zwaardere trekking wilt. Bij de zwaardere trekking moet u rekening houden met zeer steile stukken waar het soms handig is om de wortels en bomen als houvast te gebruiken, er zijn geen vaste paden. U loopt een afstand van 8 tot 10 kilometer, u bent dan circa 6 à 7 uur per dag onderweg. U ontdekt het tropisch regenwoud en het wild in hun natuurlijke omgeving. De maaltijden tijdens de trekking zijn inbegrepen. Geniet van uw lunch midden in de jungle. Bij aankomst bij uw overnachtingsplek kunt u zwemmen in de rivier. Heerlijk even afkoelen na een dag wandelen.
Heel avontuurlijk, u overnacht in een soort geïmproviseerde tent. Stelt u zich daar niet teveel van voor, het is meer een groot stuk plastic, waarvan een schuilplaats wordt gecreëerd. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Uw badkamer is de rivier..... U hoeft de kampeerbenodigdheden niet zelf mee te nemen. Voor een dun foam matrasje wordt gezorgd. Een slaapzak zou u ter plekke kunnen huren voor ongeveer 150.000 rupiah per nacht (wel voor aanvang van de trekking aangeven). Maar de meeste mensen vinden het te warm voor een slaapzak. Wel is het handig om een lakenzak, een toiletrol en een zaklantaarn mee te nemen voor deze trekking. Van uw tas of kleding fabriceert u uw kussen, of neem een opblaasbaar kussentje mee. Een drager draagt de levensmiddelen en de kampeerbenodigdheden. U dient uw eigen spullen te dragen of een extra drager in te huren. Denk hiervoor aan ongeveer 250.000 Rupiah per dag.

 

Overnachting in de jungle.

Inclusief lokale gids, eenvoudige lunch en diner door uw gids bereid

 

Dag 2 Jungletrek - Bukit Lawang

 

Na het ontbijt vervolgt u de trekking. Vandaag is het nog een volle dag terug lopen naar het hotel in Bukit Lawang. U loopt een gedeelte van de tocht door de rivier. Neemt u hiervoor waterschoenen of slippers mee. Geniet u van de prachtige natuur. Aan het einde van de middag arriveert u in het hotel in Bukit Lawang.

 

Inclusief lokale gids, eenvoudig ontbijt en lunch door uw gids bereid