Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Een leuke manier om het Minahasagebied te verkennen is per fiets. De fietstocht start in Tomohon en daarvandaan fietst u door een mooi gebied met rijstvelden en kleine dorpjes naar het Linowmeer. Dit lieflijke kratermeer heeft wisselende kleuren water (meestal groentinten). Ook fietst u door het dorp Pulutan, waar veel pottenbakkerijen zijn. Men bakt op oude wijze allerlei artikelen van klei. Onderweg ziet u ook diverse traditionele houten Minahasahuizen. De fietstocht is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De afstand is ongeveer 45 kilometer en u stopt regelmatig.

 

U kunt ook een fietstocht door een weinig bezocht gedeelte van de Minahasaregio. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het dorpje Rurukan gebracht. Hier stapt u op de fiets. U rijdt door dorpjes die door weinig toeristen worden bezocht. Geniet u onderweg van de prachtige omgeving. Stopt u ook af en toe om van het uitzicht te genieten. De lokale bewoners zullen u welkom heten in hun dorpen. Ze zijn erg nieuwsgierig, omdat ze niet vaak toeristen zien. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel. De fietstocht is voor iedereen met een goede conditie goed te doen. De afstand is ongeveer 52 kilometer. 

 

Of een leuke fietstocht rondom het Tondanomeer. U vertrekt vroeg in de ochtend, rond 08.00 uur. U fietst door dorpjes en rijstvelden naar het Tondanomeer; het grootste meer van Noord-Sulawesi. Rondom het meer zijn verschillende typische Minahasadorpjes gelegen. De fietstocht is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De afstand is ongeveer 45 kilometer en de route voert door een overwegend vlak gebied. Na de fietstocht wordt u naar een hotsping in de buurt gebracht. Hier kunt u even bijkomen van alle inspanningen. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Inclusief: vervoer, gids, fietshuur

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is op privé basis