Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

U wordt rond het middaguur opgehaald door uw gids en chauffeur en u rijdt met de auto of het busje naar het National Park in ongeveer 2 uur. Aankomst bij het Tangkoko National Park aan het einde van de middag (dan ziet u de meeste dieren, o.a. de spookdiertjes). Daar betaalt u ter plekke de lokale gids, die u met u de jungle in gaat. Het Tangkoko National Park ligt bijna in het puntje van Noord-Sulawesi.

 

Dit beschermde tropisch regenwoud is een glooiend gebied, met een zeer interessante en gevarieerde flora en fauna. Met name de tarsiers zijn uniek: dit is de kleinste apensoort ter wereld, zo groot als uw hand. Voor velen is dit diertje de belangrijkste reden om dit junglegebied te bezoeken. Het zijn nachtdieren. Ze verschuilen zich in de spleten van (meestal) een reuzenficus en komen als het donker wordt naar buiten.

En natuurlijk komen ze de volgende ochtend weer terug tegen het krieken van de dag. Dat zijn dan ook de momenten dat u ze kunt zien, wij geven echter geen garantie, dat kan nooit bij dieren, maar de kans is zeer groot, vooral als u zowel in de namiddag als in de vroege ochtend gaat. Bijzonder om te zien zijn ook de zwarte makaken (apen). Er leven in totaal 127 zoogdiersoorten, meer dan 100 vogelsoorten, rond de 30 reptielsoorten en verder nog amfibieën. Een rijk leven!  De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is makkelijk te doen voor een ieder met een normale conditie. Er zijn geen klimpartijen, het bos is vrij open. Het nationaal park grenst aan zee, ongetwijfeld leidt uw lokale gids u hier ook naar toe. Het strand is van lavazand. Heerlijk om hier ook even te wandelen en te genieten, vaak zijn hier de zwarte makaken, die in de bomen op het strand van de ene tak naar de andere slingeren.

Na afloop terug naar uw hotel nabij Manado. 

Inbegrepen: Engelssprekende gids, transport, ranger en entreegelden.

 

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is op privé basis.