Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

U maakt kennis met uw chauffeur en Engelssprekende gids voor deze dag. In 2 a 2,5 uur rijdt u van Malang naar Sendangbiru aan de zuidkust. Het eerste deel van de rit voert door Malang met zijn koloniale huizen en daarna door de buitenwijken en plaatsjes die aan Malang vastgegroeid zijn. Na ongeveer een uur wordt het wat groener. Veel suikerriet wordt hier verbouwd en er zijn ontzettend veel teakbomen. Op de achtergrond kalksteenbergen. Sendangbiru is een vissersdorp aan de Indische Oceaan. Er is een wit strandje, waar zeker in het weekend, heel veel lokalen komen en in het water liggen talloze kleurige vissersboten. Fotogeniek! Eén van deze kleurrijke bootjes huurt uw gids om u over te zetten naar Sempu Eiland. Sempu is 800 hectare groot en het eiland is helemaal begroeid met regenwoud en er zijn enkele zandige kreken. Op het eiland is een meertje, een lagune.

Huur ter plekke plastic trekking schoen, ga niet met uw eigen bergschoenen, want u moet door het water waden. Uw gids blijft op het vasteland, een lokale begeleider die geen Engels spreekt gaat mee om de weg te wijzen. In ongeveer 10 minuten vaart u over naar Sempu. Mangroves groeien voor de kust. Op Sempu maakt u een trekking. De tocht kan heel erg zwaar zijn, als het onlangs geregend heeft. U loopt in ongeveer 2 uur (maar dat is dus afhankelijk van de omstandigheden en natuurlijk van uw tempo) naar een lagunemeer. Een smal steil stijgend en dalend paadje voert door de jungle. Dieren zult u waarschijnlijk niet zien, maar als u even stil houdt om uit te rusten hoort u vogels, apen en insecten. Als het veel geregend heeft, is het echt 2 uur glibberen door de modder. U zakt af en toe tot uw enkels weg in de modder en bij iedere stap glijdt u echt uit. Van boven tot onder zit er modder op uw kleding. Als het niet geregend heeft, is de hike een stuk beter te doen. Kijk desnoods ter plekke hoe het is. Een boottochtje hier is ook leuk. Als u wel gaat lopen: uw inspanning wordt beloond bij het lagunemeer, waar u kunt zwemmen. Het meer is prachtig gelegen tussen het groen; heel idyllisch. De picknicklunch kunt u hier verorberen. Naar wens blijft u 1 a 2 uur bij het meer. Daarna weer jungletrekking terug.

Als u wilt, kunt u bij terugkomst in Sendangbiru nog een bezoekje brengen aan de plaatselijke vismarkt. Daarna dezelfde route terug naar het hotel. 

 

Samen met andere reizigers (als die er zijn).

 

Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, lokale gids tijdens hike, lunchpakket