Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

Dag 1 Labuan Bajo - Mount Mbeliling

U vertrekt vroeg. Onderweg passeert u kleine dorpjes. In Culu staat de Mariakapel, hier begint uw trekking door het natuurgebied van Mount Mbeliling. Mount Mbeliling ligt in een bergachtig gebied tussen Ruteng en Labuan Bajo. Het is een schitterend natuurgebied met veel endemische planten en vogels. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een trekking van 2 dagen. De nacht brengt u door in een tent zonder sanitaire voorzieningen.

U loopt van Culu door het vogelreservaat bergopwaarts. U wordt begeleid door een gids en dragers. De tocht duurt 4 à 5 uur, maar u loopt in uw eigen tempo en voor een ieder met een redelijk goede conditie is het prima te doen. Onderweg grote kans om vogels, vlinders en andere dieren te zien. Bij de waterval Cunca Rami stopt u voor een picknicklunch. Net voor het donker wordt bereikt u uw kampeerplek. ’s Avonds maakt u een wandeling waarbij u hopelijk nog een aantal vogels kunt spotten.

 

Overnachting in een tent midden in de natuur.

Inclusief picknicklunch, eenvoudig diner, transfer, begeleiding door een lokale gids en dragers, gebruik van tent

 

Dag 2 Mount Mbeliling - Labuan Bajo

U wordt vast al vroeg gewekt door het gekwetter van vogels. Meteen opstaan en op zoek naar vogels tijdens een ochtendwandeling. Bij terugkomst bij uw tent staat het ontbijt klaar. Daarna wandelt u op uw gemak terug naar Culu, waar de chauffeur staat te wachten. In circa 1 uur rijdt u naar Labuan Bajo. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer, begeleiding door een lokale gids en dragers